Απρίλιος 28, 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων

- in ΔΙΕΘΝΗ
 

Ένα νέο χτύπημα ετοιμάζει στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καθώς προτίθεται να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων. Υπενθυμίζεται πως ο Τζο Μπάιντεν τό είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική περίοδο, προκαλώντας μία ακόμη εστία έντασης στις σχέσεις της κυβέρνησής του με την Τουρκία.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση της «Καθημερινής» σχετικά με την επιστολή 37 Γερουσιαστών, που ζητούν από τον πρόεδρο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε: «αυτή η διακυβέρνηση έχει δεσμευθεί να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους θηριωδίες δεν θα επαναληφθούν. Ένα κρίσιμο μέρος αυτού είναι η αναγνώριση της ιστορίας».

Τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την προεκλογική του υπόσχεση αναφέρει στην απάντησή του στην εφημερίδα και ο Λευκός Οίκος: «Ως προεδρικός υποψήφιος, ο πρόεδρος Μπάιντεν μνημόνευσε τα 1,5 εκατ. Αρμενίων ανδρών, γυναικών και παιδιών που έχασαν τη ζωή τους κατά τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Είπε ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ, ούτε να παραμείνουμε σιωπηλοί σχετικά με αυτή την φρικώδη εκστρατεία. Και θα σεβόμαστε πάντα την αντοχή του Αρμενικού λαού απέναντι σε μία τόσο μεγάλη τραγωδία. Αυτή η διακυβέρνηση έχει δεσμευθεί να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους θηριωδίες δεν θα επαναληφθούν. Ένα κρίσιμο μέρος αυτού είναι η αναγνώριση της ιστορίας».

Διαβάστε Επίσης

«Όμως, βαθιά μέσα σας, είστε ακόμη Ιάπωνας»

Lectures Bureau Οι άνθρωποι έχουν επινοήσει χίλιους δύο