Ιούλιος 20, 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ – Ουκρανία υπέγραψαν διμερή συμφωνία για την ασφάλεια, στη σύνοδο G7 της Ιταλίας

- in ΔΙΕΘΝΗ

Έπεσαν οι υπογραφές για τη διμερή συμφωνία για την ασφάλεια μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας, χθες στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στην Ιταλία, «Σήμερα, είναι μια πραγματικά ιστορική ημέρα», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε θερμά τον Τζο Μπάιντεν για τη συμφωνία, την οποία περιέγραψε ως τη «σημαντικότερη», που έχει επιτευχθεί για την Ουκρανία, μετά την ανεξαρτησία της χώρας του το 1991.

Μπάιντεν προς Πούτιν: «Δεν κάνουμε πίσω»

Η συμφωνία, που επήλθε στη σύνοδο κορυφής της G7 για την αξιοποίηση δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων με σκοπό την ενίσχυση της Ουκρανίας, δείχνει στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «δεν κάνουμε πίσω», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το σχέδιο αυτό και η διμερής συμφωνία για την ασφάλεια μεταξύ Ουάσινγκτον και Κιέβου «δείχνουν στον Πούτιν ότι δεν θα μας φθείρει, ότι δεν μπορεί να μας διχάσει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Διαβεβαιώσεις από το Πεκίνο ισχυρίζεται πως έλαβε ο Ζελένσκι

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Κίνα δεν σκοπεύει να πουλήσει όπλα στη Ρωσία, τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, στη συνέντευξη Τύπου ακι συμπλήρωσε ότι έλαβε αυτή τη διαβεβαίωση, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Σι Τζινπίνγκ, χωρίς όμως να διευκρινίσει πότε έγινε αυτή.

ΑΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Τουριστικό σκάφος με 110 επιβάτες πήρε φωτιά και βυθίστηκε…

Στιγμές πανικού επικράτησαν στη θάλασσα του Μαρμαρά στην