Φόβοι για νέα κατολίσθηση στη Νέα Γουινέα

- in ΔΙΕΘΝΗ

Απομακρύνονται από τα σπίτια τους 7.900 άνθρωποι

Σοκάρουν οι μαρτυρίες – «Κάθε ώρα ακούμε βράχους να σπάνε. Είναι σαν βόμβα, ή σαν πυροβολισμός»

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στην Παπούα Νέα Γουινέα, οι οποίες σπεύδουν να απομακρύνουν από τα σπίτια τους περίπου 7.900 ανθρώπους, που κινδυνεύουν εξαιτίας πιθανής νέας κατολίσθησης στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε αξιωματούχος σήμερα, Τρίτη 28/5.

«Προσπαθούμε να απομακρύνουμε εσπευσμένα κόσμο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάντις Τσάκα, ο επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην επαρχία Ένγκα.

«Κάθε ώρα ακούμε βράχους να σπάνε. Είναι σαν βόμβα, ή σαν πυροβολισμός, και βράχια συνεχίζουν να πέφτουν», πρόσθεσε.

Ο ΟΗΕ θεωρεί απίθανο να βρεθούν επιζώντες

Αντιπρόσωπος της UNICEF στην Παπούα Νέα Γουινέα εκτίμησε σήμερα ότι είναι «ελάχιστα πιθανό» τα σωστικά συνεργεία να βρουν επιζώντας στον τόπο μεγάλης κατολίσθησης, που έθαψε χωριό στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

«Δεν πρόκειται για αποστολή διάσωσης, αλλά για αποστολή ανάκτησης» των πτωμάτων, είπε ο Νιλς Κράιερ. «Οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες» να επέζησε οποιοσδήποτε, όταν το χωριό θάφτηκε εξαιτίας της κατολίσθησης, εξήγησε.

Χθες Δευτέρα, 27/5 οι αρχές αποκάλυψαν ότι κατολίσθηση «έθαψε ζωντανούς πάνω από 2.000 ανθρώπους» σε υψίπεδα της χώρας του Ειρηνικού τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ζητώντας βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα.

ΑΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι για το τελεσίγραφο Πούτιν: «Είναι το ίδιο πράγμα, που έκανε ο Χίτλερ»

«Αυτά είναι μηνύματα τελεσιγράφου, που δεν διαφέρουν από