Ινδονησία: 15 νεκροί σε πλημμύρες, στο Νότιο Σουλαουέζι

- in ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες και κατολισθήσεις, που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στο Νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας, ενώ 115 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο Λουβούκ επηρέασαν πάνω από 1.300 οικογένειες και προκάλεσαν ζημιές σε πάνω από 1.800 σπίτια, αν και η στάθμη των υδάτων άρχισε να υποχωρεί σε κάποιες περιοχές, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Τουλάχιστον, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική Ινδονησία, εξαιτίας κατολισθήσεων και πλημμυρών που παρέσυραν δεκάδες σπίτια και προκάλεσαν ζημιές στο οδικό δίκτυο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Πάνω από 100 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές και 42 παρασύρθηκαν, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε τέσσερις οδικές αρτηρίες και μια γέφυρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πάνω από 100 άνθρωποι μετακινήθηκαν σε τεμένη ή κατοικίες συγγενών τους με τις αρχές να προσπαθούν να απομακρύνουν πάνω από 1.300 πληγείσες οικογένειες.

Σε άλλη περιοχή της επαρχίας του Νότιου Σουλαουέζι, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο άλλοι τραυματίστηκαν στις χθεσινές πλημμύρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της BNPB σε άλλη ανακοίνωση.

Στην Ινδονησία, σημειώνονται αρκετές κατολισθήσεις κατά την περίοδο των βροχών και το φαινόμενο έχει επιδεινωθεί σε ορισμένες περιοχές, λόγω της αποψίλωσης των δασών.

ΑΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Απίστευτες σκηνές στη βουλή της Ταϊβάν…

Άγριο ξύλο έπαιξαν βουλευτές στη βουλή της Ταϊβάν,