Σλοβενία: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας έως 26°C

- in ΔΙΕΘΝΗ

Μετά από δέκα ημέρες καλοκαιρινού καιρού με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 30 βαθμούς Κελσίου, η Σλοβενία βρέθηκε αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη ραγδαία αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας κατά 25°C, ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χιόνια.

Η επιδείνωση του καιρού

στην Σλοβενία ήταν απότομη και οδήγησε από το ένα άκρο στο άλλο, καθώς την περασμένη Δευτέρα (15/04/24) ο καιρός θύμιζε καλοκαίρι με το θερμόμετρο να δείχνει 25 βαθμούς Κελσίου και μέσα στο επόμενο 24ωρο, το καλοκαίρι έγινε χειμώνας με ρεκόρ πρώσης της θερμοκρασίας, κατά 26,2°C!

Weather in Slovenia pic.twitter.com/uuSgjPOZlC

— Massimo (@Rainmaker1973) April 17, 2024

Πτώση-«ρεκόρ» της θερμοκρασίας

Οι μετρήσεις της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος σε εθνικό δίκτυο έδειξαν ότι οι θερμοκρασίες το απόγευμα της 16ης Απριλίου ήταν έως και 25 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερες από την προηγούμενη ημέρα, σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Η πτώση ρεκόρ όμως των 26,2°C καταγράφηκε στο Podčetrtek στα ανατολικά της χώρας, όπου ο υδράργυρος έπεσε από τους 27,2 βαθμούς στις 15 Απριλίου στον 1°C στις 15:00 την επόμενη μέρα, Τρίτη (16/04/24). Σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος έδειξε μείον, ενώ τα μεγαλύτερα υψόμετρα χιόνισε και μάλιστα το «έστρωσε» έως και 40 εκατοστά.

Διαβάστε Επίσης

Το Τροπάριο της Κασσιανής

Το Τροπάριο της Κασσιανής Lectures Bureau Το βράδυ