Απρίλιος 30, 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τουρκία: Ένας νεκρός και 43 εγκλωβισμένοι, από πτώση τελεφερίκ

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής, όταν καμπίνα του τελεφερίκ συγκρούστηκε με στύλο…

Ένας νεκρός και 43 εγκλωβισμένοι από πτώση τελεφερίκ στην ΤουρκίαΕπιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, σήμερα, Σάββατο, στην Αττάλεια της Τουρκίας, καθώς 43 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε τελεφερίκ στον αέρα, μετά την κατάρρευση υποστηρικτικού πυλώνα, την Παρασκευή. Οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες διάσωσης, έχοντας σώσει ως τώρα 128 επιβαίνοντες, ενώ ένα άτομο τη ζωή του.

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής (13.04.2024), όταν καμπίνα του τελεφερίκ συγκρούστηκε με στύλο, με αποτέλεσμα να ανοίξει και οι επιβάτες της να πέσουν, στο κενό.

Οι επιχειρήσεις για τη διάσωση των εγκλωβισμένων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και το μεσημέρι του Σαββάτου, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης (AFAD) της Τουρκίας, Οκέι Μέμις, δήλωσε ότι «128 πολίτες, σε 16 βαγόνια, διασώθηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Η διάσωση άλλων 43 σε οκτώ εναπομείναντες λοβούς είναι σε εξέλιξη».

Η Γενική Εισαγγελία της Αττάλειας ξεκίνησε έρευνα για το δυστύχημα, ενώ ορίστηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που περιλαμβάνει μηχανολόγους και ηλεκτρολόγους μηχανικούς και εμπειρογνώμονες υγείας και ασφάλειας, για να καθορίσει τα αίτια του συμβάντος.

Διαβάστε Επίσης

Το Τροπάριο της Κασσιανής

Το Τροπάριο της Κασσιανής Lectures Bureau Το βράδυ