Μάιος 30, 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μεσόγειος: Τουλάχιστον, 8 νεκροί σε ναυάγιο, ανοικτά της Λαμπεντούζα…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ιταλικές αρχές ανέφεραν πως καταμέτρησαν 23 επιζήσαντες, που μεταφέρθηκαν στο ιταλικό νησάκι.

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Τουλάχιστον 8 νεκροί σε ναυάγιο ανοικτά της Λαμπεντούζα

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα της Ιταλίας, πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 30 άνθρωποι ανατράπηκε κάπου 30 ναυτικά μίλια (55 χιλιόμετρα), νοτιοανατολικά της νήσου Λαμπεντούζα, στα διεθνή ύδατα.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν, περιπολικά περισυνέλεξαν αρκετούς ναυαγούς, συνέχισε το ιταλικό λιμενικό, προσθέτοντας πως ορισμένοι πέθαναν εξαιτίας υποθερμίας, καθώς μεταφέρονταν στη Λαμπεντούζα.

Οι ιταλικές αρχές ανέφεραν χθες βράδυ πως καταμέτρησαν 23 επιζήσαντες, που μεταφέρθηκαν στο ιταλικό νησάκι, ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία.

Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε πως ο ένας από τους 23 υπέκυψε, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων του ναυαγίου σε 9, προσθέτοντας πως έξι ακόμη άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το ένα από τα θύματα ήταν μικρό παιδί, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

Σχετικά με το ναυάγιο, οι αιτίες δεν είναι σαφείς, όπως και υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες για τον αριθμό των αγνοουμένων.

Σκάφη με μετανάστες συχνά ξεκινούν τον ριψοκίνδυνο διάπλου της Μεσογείου από τη Λιβύη, την Τυνησία και την Αίγυπτο.

Ο αριθμός των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης καταγράφει νέα αύξηση, φέτος. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας καταμετρά ήδη πάνω από 150.000 αφίξεις μεταναστών χωρίς έγγραφα από την αρχή της χρονιάς.

Διαβάστε Επίσης

Πομπέο: «Τραγική ακόμη και για τους Τούρκους η απόφαση να μετατραπεί η Μονή της Χώρας σε τέμενος»

Ο Τραμπ θα κερδίσει τις εκλογές και θ’