Απρίλιος 20, 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο πρόεδρος του Ιράν προς Ισραήλ: Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο αυτό έγκλημα !

- in ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, έστειλε την απάντησή του μετά το χθεσινό φονικό χτύπημα στο προξενείο της χώρας, στη Δαμασκό, που στοίχισε τη ζωή 7 μελών των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε: «Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο αυτό έγκλημα», ενώ απέδωσε τα πλήγματα στο Ισραήλ.

«Μέρα με τη μέρα βλέπουμε να δυναμώνει το μέτωπο αντίστασης και η απέχθεια και το μίσος των ελεύθερων εθνών ενάντια στην παράνομη φύση του Ισραήλ και αυτό το άνανδρο έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο», υπογράμμισε ο Ραϊσί σε ανακοίνωσή του.

Επίσης, καταδίκασε την «απάνθρωπη, επιθετική και απεχθή πράξη εισβολής ως κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων».

Όπως σημείωσε, το Ισραήλ «ενέγραψε τις τυφλές δολοφονίες στην ημερήσια διάταξή του» μετά «τις επανειλημμένες ήττες και αποτυχίες», που έχει υποστεί «κατά της πίστης και της βούλησης των μαχητών του Μετώπου της Αντίστασης», αλλά «θα πρέπει να ξέρει ότι δεν θα επιτύχει ποτέ τους ζοφερούς του στόχους με τόσο απάνθρωπα μέσα».

Η επίθεση, που αποδίδεται στο Ισραήλ, είχε στο στόχαστρο το προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό και στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, εκ των οποίων οι επτά ήταν στο επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, που λέγεται Φρουροί της Επανάστασης.

Η Τεχεράνη δεσμεύτηκε να απαντήσει στην άνευ προηγουμένου αυτή επιδρομή σε κτίριο διπλωματικής αποστολής του Ιράν στη Συρία, όπου η Τεχεράνη και οι σύμμαχοί της υποστηρίζουν την εξουσία του προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν συνεδρίασε χθες παρουσία του προέδρου, Ραϊσί, και έλαβε τις απαραίτητες αποφάσεις», ανέφερε το ίδιο σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Διαβάστε Επίσης

Τώρα, δεν υπάρχει σιτάρι. Υπάρχει κριθάρι (JORGE BUCAY)

Lectures Bureau Κάποιος πρέπει να υπήρξε ο πρώτος,