Αφγανιστάν: Εννέα παιδιά σκοτώθηκαν, από έκρηξη νάρκης, ηλικίας τεσσάρων – δέκα ετών

- in ΔΙΕΘΝΗ

Εννέα παιδιά σκοτώθηκαν στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν από έκρηξη νάρκης, που χρονολογείται από τον πόλεμο με τη Σοβιετική Ένωση, τη δεκαετία του 1980, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της επαρχίας Γκάζνι.

«Εννέα παιδιά σκοτώθηκαν την Κυριακή (…) από την έκρηξη νάρκης, που χρονολογείται από τη ρωσική εισβολή, με την οποία έπαιζαν», δήλωσε ο Χαμιντουλάχ Νίσαρ, διευθυντής της υπηρεσίας Ενημέρωσης και Πολιτισμού της επαρχίας.

Η Αστυνομία της Γκάζνι διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι τα παιδιά που σκοτώθηκαν στην περιφέρεια Γκέρου ήταν πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια, ηλικίας τεσσάρων με δέκα ετών.

Την Κυριακή, ένα ακόμη παιδί σκοτώθηκε στη δυτική επαρχία Χεράτ από την έκρηξη πυρομαχικών, από την οποία τραυματίστηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι, όπως σημείωσε η Αστυνομία στον λογαριασμό της στο Χ.

Τα θανατηφόρα ατυχήματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς είναι συχνά στο Αφγανιστάν, μια χώρα που βρισκόταν σε πόλεμο, για περισσότερα από σαράντα χρόνια.

Ο σοβιετικός στρατός εισέβαλε στο Αφγανιστάν τον Δεκέμβριο του 1979 και αποσύρθηκε από τη χώρα τον Φεβρουάριο του 1989, έπειτα από εννέα χρόνια ιδιαίτερα αιματηρών συγκρούσεων.

Μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, τον Αύγουστο του 2021 και τη διακοπή των συγκρούσεων στη χώρα, εκατομμύρια Αφγανοί κατάφεραν να επιστρέψουν στα χωριά και τα χωράφια τους. Αλλά οι νάρκες ή άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, που δεν έχουν εκραγεί, εξακολουθούν να σκοτώνουν ή να ακρωτηριάζουν ανθρώπους, κυρίως παιδιά.

Διαβάστε Επίσης

Τώρα, δεν υπάρχει σιτάρι. Υπάρχει κριθάρι (JORGE BUCAY)

Lectures Bureau Κάποιος πρέπει να υπήρξε ο πρώτος,