Ιούλιος 20, 2024
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μόσχα προς Μητσοτάκη: «Είσαι μέρος της ναζιστικής Ευρώπης και προδίδεις τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης»!

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μέσω μιας ανάρτησης «κόλαφος» για τον Κ.Μητσοτάκη στο Telegram, εξέφρασε την οργή της Μόσχας για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας και ουσιαστικά τον αποκάλεσε ότι «είναι μέρος της ναζιστικής Ευρώπης», καταλήγοντας με τη φράση «Μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!». 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ απάντησε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, επικαλούμενη τον Μίκη Θεοδωράκη και βάζοντας πρώτα αποσπάσματα των δηλώσεων Μητσοτάκη.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: ‘’Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη (σ.σ. σαν άλλος Τσώρτσιλ;), δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία, όσο χρειαστεί’’».

βίντεο:

Και η συνέχεια της απάντησης της Μόσχας:

«Αποκάλεσε τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης. 

Πρώτον, δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους τρομοκρατούμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα.

Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Γ’ Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί.

Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης.

Μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!», καταλήγει η Μαρία Ζαχάροβα.

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Τουριστικό σκάφος με 110 επιβάτες πήρε φωτιά και βυθίστηκε…

Στιγμές πανικού επικράτησαν στη θάλασσα του Μαρμαρά στην