Λες ο Σόλωνας να ζήλεψε τον Αλκμέωνα; (ΔΙΩΝ)

- in ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Πακτωλός, που κυλούσε μέσα από τις Σάρδεις, έφερνε έτοιμα χρήματα στον Κροίσο, φόρο και δασμό μεγαλύτερο απ’ ό,τι ολόκληρη η Φρυγία, η Λυδία, οι Μαίονες, οι Μυσοί και όλοι όσοι κατοικούν την περιοχή, μέσα από τον ποταμό Άλυ.

Ούτε ασφαλώς ο Σόλωνας ή άλλος κανείς από τους τότε σοφούς άντρες ζήλεψε εκείνον, που έλαβε τη δωρεά από τον Κροίσο, τον Αλκμέωνα, στον οποίο λένε ότι ο Λυδύός, αφού άνοιξε τα θησαυροφυλάκιά του, επέτρεψε να πάρει όσο χρυσάφι θέλει.

Κι εκείνος μπήκε και απόλαυσε πολύ γενναία τη βασιλική δωρεά και, αφού έζωσε σφιχτά έναν μακρύ χιτώνα και γέμισε τη γυναικεία και βαθιά πτύχωση του κόρφου του και τα μεγάλα και κούφια παπούτσια, που φόρεσε επίτηδες, κι αφού στο τέλος πασπάλισε τα μαλλιά και τα γένια του με ψήγματα και γέμισε το στόμα και τα δυο του μάγουλα, βγήκε έξω περπατώντας με δυσκολία, σαν να παίζει με τον αυλό το κοιλοπόνημα της Σεμέλης”, προκαλώντας γέλιο και προσφέροντας διασκεδαστικό θέαμα στον Κροίσο και στους Λυδούς. Και τότε ο Αλκμέωνας δεν ήταν άξιος ούτε μιας δραχμής, ευρισκόμενος σε αυτή την κατάσταση.

ΔΙΩΝ

ΑΠΑΝΤΑ 9

Εκδόσεις ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Εικόνα: https://www.historicalremembrance.com

Διαβάστε Επίσης

Τώρα, δεν υπάρχει σιτάρι. Υπάρχει κριθάρι (JORGE BUCAY)

Lectures Bureau Κάποιος πρέπει να υπήρξε ο πρώτος,