Τα ΜΜΕ για τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη

- in MEDIA
Για μία νέα εποχή στις σχέσεις με την Ελλάδα, απηχώντας τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν μιλούν τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, αλλά και διάφορα ξένα ΜΜΕ.

Το Haberturk τονίζει χαρακτηριστικά πως «Ο πάγος ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα λιώνει», μιλώντας για θερμά μηνύματα ανάμεσα σε Ερντογάν – Μητσοτάκη.

Το Cnn Turk χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου «ιστορική», μιλώντας για άνεμο καλής γειτονίας με την ανταποκρίτριά του να εστιάζει στον διάλογο, που πρέπει να συνεχιστεί.

Και η εφημερίδα Χουριγιέτ μιλά για ιστορική επίσκεψη, εστιάζοντας στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, που να μην μπορεί να λυθεί μεταξύ αδελφών.

Στο κανάλι A haber, σημειώνει με τη σειρά του πως ανοίγει νέα εποχή στις ελληνο-τουρκοελληνικές σχέσεις, εστιάζοντας στη διεύρυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τούρκοι ακαδημαϊκοί και αναλυτές τονίζουν τη σημασία, που θα έχει η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα για τις ευρύτερες σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάλιστα, η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σόζτζού τονίζει τη δήλωση Ερντογάν πως πρέπει να εστιάσουμε στη μεγάλη εικόνα.

Ο βρετανικός Guardian με live blog για τις τελευταίες εξελίξεις, χαρακτηρίζει «ιστορική» την επίσκεψη, το France 24
αναφέρεται σε νέο κεφάλαιο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, και η Γερμανική Ντόιτσε Βέλε, κάνει λόγο για νέα περίοδο ύφεσης. 

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Τουριστικό σκάφος με 110 επιβάτες πήρε φωτιά και βυθίστηκε…

Στιγμές πανικού επικράτησαν στη θάλασσα του Μαρμαρά στην