Ο ισραηλινός στρατός ανακάλυψε τούνελ 55 μέτρων…

- in ΔΙΕΘΝΗ

Ο ισραηλινός στρατός ανακάλυψε τούνελ 55 μέτρων, κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας.

Η Χαμάς παραδέχεται ότι διαθέτει δίκτυο μυστικών τούνελ, αλλά αρνείται πως υπάρχουν κάτω από μη στρατιωτικές υποδομές, όπως νοσοκομεία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε τούνελ μήκους 55 μέτρων, σε βάθος 10 μέτρων με θωρακισμένη πόρτα, κάτω από το νοσοκομείο αλ-Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο.

«Αυτό το είδος της πόρτας χρησιμοποιείται από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, για να αποκλείσει στις ισραηλινές δυνάμεις, την είσοδο, στα κέντρα διοίκησης και τις υπόγειες υποδομές που ανήκουν στην Χαμάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τσαχάλ, που συνοδεύει το βίντεο, το οποίο δείχνει ένα στενό πέρασμα, που καταλήγει σε μία γκρίζα πόρτα.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται τι βρίσκεται πίσω από την πόρτα. Στην ανακοίνωση, αναφέρεται επίσης ότι η πρόσβαση προς το τούνελ ανακαλύφθηκε σε χώρο εντός των εγκαταστάσεων του Αλ-Σίφα, που περιείχε πυρομαχικά.

Η Χαμάς παραδέχεται ότι διαθέτει δίκτυο μυστικών τούνελ, καταφυγίων και φρεατίων μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων, σε ολόκληρη την Λωρίδα της Γάζας. Αλλά αρνείται ότι τέτοιες σήραγγες υπάρχουν κάτω από μη στρατιωτικές υποδομές, όπως νοσοκομεία.

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Τουριστικό σκάφος με 110 επιβάτες πήρε φωτιά και βυθίστηκε…

Στιγμές πανικού επικράτησαν στη θάλασσα του Μαρμαρά στην