Τουλάχιστον, επτά νεκροί στο Μπανγκλαντές από τον κυκλώνα Μιντίλι

- in ΔΙΕΘΝΗ

Αγωνία για την τύχη 300ων ψαράδων – Ζημιές σε καλλιέργιες και πυλώνες ηλεκτροδότησης…

Τουλάχιστον, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπανγκλαντές από τον κυκλώνα Μιντίλι. Συνοδευόμενος από σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, ο κυκλώνας, που έφθασε το απόγευμα της Παρασκευής στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, άφησε πίσω του τεράστιες καταστροφές.

Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν, όταν κατέρρευσε το πλινθόκτιστο σπίτι τους, σε κοινότητα που βρίσκεται 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, στις περιφέρειες Τσάτογκραμ και Τανγκάιλ.

Ο κυκλώνας προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες, που βρίσκονται σε παράκτιες περιοχές, όπου δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έσπευσαν σε καταφύγια, για να προστατευθούν. Πυλώνες ηλεκτροδότησης καταστράφηκαν, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μείνουν, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Φόβοι εκφράζονται για την τύχη περίπου 300 ψαράδων, οι οποίοι επέβαιναν σε 25 μηχανότρατες, που δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν, προτού ο κυκλώνας Μιντίλι αρχίσει να σαρώνει τα παράλια του Μπαγκλαντές. Εικάζεται πως οι αλιείς αναζήτησαν καταφύγιο στην περιοχή του μαγκρόβιου δάσους Σουντορμπόν, στον Κόλπο της Βεγγάλης.

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι για το τελεσίγραφο Πούτιν: «Είναι το ίδιο πράγμα, που έκανε ο Χίτλερ»

«Αυτά είναι μηνύματα τελεσιγράφου, που δεν διαφέρουν από