Ο τουρκικός Τύπος για την επίσκεψη Ερντογάν, στο Βερολίνο

- in MEDIA

«Δεν έχουμε στο παρελθόν μας Ολοκαύτωμα»

«Όσοι χρωστούν στο Ισραήλ, δεν μπορούν να μιλούν ελεύθερα»

Η παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο και η δήλωσή του μπροστά στον Όλαφ Σολτς ότι η Τουρκία δεν χρωστάει ιστορικά στο Ισραήλ, επειδή δεν κουβαλάει το βάρος του Ολοκαυτώματος και ως εκ τούτου μπορεί να μιλάει ελεύθερα, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου.

Η φιλοκυβερνητική Sabah προβάλλει τις αναφορές Ερντογάν παρουσία του Όλαφ Σολτς για το Ολοκαύτωμα, με πρωτοσέλιδο τίτλο τη δήλωσή του ότι «Αν σωπάσουμε, δεν θα μπορέσουμε να απολογηθούμε ενώπιον της Ιστορίας».

Η φιλοκυβερνητική Turkiye, εθνικιστικού και ισλαμιστικού προσανατολισμού, έχει τίτλο τη δήλωση του Τούρκου προέδρου «Εμείς δεν έχουμε στο παρελθόν μας Ολοκαύτωμα», τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή «κοιτάζοντας τον Σολτς στα μάτια». Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Ερντογάν αντέδρασε στη δήλωση Σολτς ότι «το Ισράηλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί», λέγοντας πως «εμείς δεν χρωστάμε στο Ισραήλ. Όσοι χρωστούν δεν μπορούν να μιλήσουν ελέυθερα».

H επίσης φιλοκυβερνητική Hurriyet με τίτλο «Πρόταση στη Γερμανία για τη Γάζα» επικεντρώνεται στην πρόταση του Τούρκου προέδρου προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο οποίος θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα το Ισραήλ, να συνεργαστούν, προκειμένου να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός. Και η Hurriyet κάνει αναφορά στο πρωτοσέλιδό της στη δήλωση Ερντογάν, για το Ολοκαύτωμα.

Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak επέλεξε να προβάλει ως κεντρικό θέμα τα βίντεο και τις ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τα εγγόνια του Γκέμπελς», ενώ η επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία καλύπτεται σε παρεμπίπτουσα στήλη με τον ουδέτερο τίτλο: «Τον υποδέχτηκε ο Σταϊνμάιερ».Η φιλοκυβερνητική Aksam επίσης τονίζει στον τίτλο της ότι «Όσοι χρωστούν στο Ισραήλ δεν μπορούν αν μιλούν ελεύθερα», τονίζοντας: «Εμείς δεν έχουμε το βάρος του Ολοκαυτώματος. Δεν χρωστάμε στο Ισραήλ».

Η Milliyet κάνει μεν αναφορά στο πρωτοσέλιδό  της στις δηλώσεις Ερντογάν για το Ολοκαύτωμα, αλλά υποβαθμισμένα και έχει τίτλο: «Σκληρό μήνυμα Ερντογάν στη Δύση από το Βερολίνο: Γιατί δεν βλέπετε τη Γάζα;».

Η Karar κάνει λόγο για «επίσκεψη υψηλής έντασης» στο Βερολίνο εξαιτίας της Γάζας και αναφέρεται στην ατζέντα των θεμάτων, που έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος στις συνομιλίες, όπως τα Eurofighter, το μεταναστευτικό και τα ευρωτουρκικά.

Οι δύο μεγάλες εφημερίδες της αντιπολίτευσης που πρόσκεινται στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) δεν κάνουν καμία αναφορά στα πρωτοσέλιδά τους, στην επίσκεψη Ερντογάν, στη Γερμανία.

Διαβάστε Επίσης

Τώρα, δεν υπάρχει σιτάρι. Υπάρχει κριθάρι (JORGE BUCAY)

Lectures Bureau Κάποιος πρέπει να υπήρξε ο πρώτος,