Ο Καναδάς πλήττεται από την καταιγίδα Λι…

- in ΔΙΕΘΝΗ

Το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) ανακοίνωσε ότι ο Λι μετακινείται βορειότερα αφού έπληξε χθες το Λονγκ Άιλαντ, μικρό νησί νοτιοδυτικά του Χάλιφαξ. Η καταιγίδα αναμένεται να εξασθενήσει σταδιακά, κατά τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες. Έφερε ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, ενώ προκάλεσε πλημυρρικά φαινόμενα σε παράκτια τμήματα του Μέιν και σε περιοχές, στις ακτές του Καναδά, στον Ατλαντικό.

Στη Νέα Σκωτία, περίπου 120.000 άνθρωποι έμειναν χθες χωρίς ρεύμα καθώς οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και προκάλεσαν ζημιές, στις γραμμές ηλεκτροδότησης. Στο γειτονικό Νιου Μπράνσγουικ, σχεδόν 20.000 άνθρωποι αντιμετώπιζαν προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

«Τα συνεργεία κατάφεραν να αποκαταστήσουν το ρεύμα σε κάποιους πελάτες (…), ωστόσο οι συνθήκες επιδεινώνονται. Σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά όταν οι άνεμοι ξεπερνούν τα 80 χλμ/ώρα, δεν είναι ασφαλές να εργάζονται τα συνεργεία μας», δήλωσε χθες ο Ματ Ντρόβερ από την εταιρία ηλεκτρισμού της Νέας Σκωτίας. Η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 100 χλμ/ώρα, στις δυτικές περιοχές της Νέας Σκωτίας και τα 90 χλμ/ώρα στο Χάλιφαξ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας, ανέφερε ο ίδιος σε ανακοίνωση. Το αεροδρόμιο του Χάλιφαξ ήταν κλειστό, για όλα τα αεροσκάφη.

Στο Μέιν, σχεδόν 70.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα έως αργά χθες βράδυ, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutages.us.

«Η ένταση της καταιγίδας είναι μεγάλη», δήλωσε ο Πολ Μέισον, επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, στη Νέα Σκωτία. «Το κύμα της καταιγίδας αναμένεται να είναι πιο έντονο το απόγευμα και νωρίς το βράδυ».

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Τουριστικό σκάφος με 110 επιβάτες πήρε φωτιά και βυθίστηκε…

Στιγμές πανικού επικράτησαν στη θάλασσα του Μαρμαρά στην