Μπαλί: Έσπασε το καλώδιο ασανσέρ, σε ξενοδοχείο –  Πέντε άτομα σκοτώθηκαν…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγικό θάνατο βρήκαν σε θέρετρο του Μπαλί της Ινδονησίας πέντε νεαροί εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο, όταν έσπασε το ατσάλινο καλώδιο ενός γυάλινου ασανσέρ, με αποτέλεσμα ο ανελκυστήρας να κάνει «βουτιά-θανάτου» 100 μ., τρυπώντας την οροφή κτιρίου, στο έδαφος.

Οι τρεις γυναίκες και οι δύο άνδρες ηλικίας από 19 έως 24 ετών εργάζονταν στην καθαριότητα στο Ayuterra Resort, στο Ουμπούντ, όταν μπήκαν την περασμένη Παρασκευή στο γυάλινο ασανσέρ, που μεταφέρει τους επισκέπτες σε έναν λόφο. Όμως ένα ατσάλινο καλώδιο έσπασε ξαφνικά και το ασανσέρ έκανε βουτιά, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο έδαφος. Η οργή ξεχείλισε, όταν οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν πάνω από 4.000 δολάρια ως αποζημίωση, με την προϋπόθεση ότι δεν θα κινηθούν νομικά εναντίον του θέρετρου, μεταδίδει η Daily Mail.

Ο σεφ του θερέτρου, Κετούτ Σουβιαρτάμ, είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πώς άκουσε κραυγές πριν από τη συντριβή του ασανσέρ κι ότι έσπευσε να βοηθήσει τα θύματα, ενώ ειδοποίησε και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Βίντεο:

Δύο από τους εργαζόμενους σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ οι άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου άφησαν αργότερα την τελευταία τους πνοή. Η αστυνομία ερευνά τώρα, γιατί έσπασε το καλώδιο και αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι το ασανσέρ δεν διέθετε φρένο έκτακτης ανάγκης και λειτουργούσε μόνο με ένα ατσάλινο σύρμα.

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι για το τελεσίγραφο Πούτιν: «Είναι το ίδιο πράγμα, που έκανε ο Χίτλερ»

«Αυτά είναι μηνύματα τελεσιγράφου, που δεν διαφέρουν από