Μενέντεζ για Ερντογάν: «Δεν μπορούμε να έχουμε έναν Βίτο Κορλεόνε»

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Λίγες ώρες, πριν από τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, με τον Τούρκο ομόλογό και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θέμα των F-16.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist στη Νέα Υόρκη αναφέρθηκε στον Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα της παράδοσης των F-16 και τόνισε πως, «όταν έχεις έναν επιτιθέμενο, που σου λέει να μην πουλήσεις όπλα με νόμιμο τρόπο, για να συνεχίσει να έχει μεγάλο χάσμα δυνάμεων απέναντι σε αυτόν που επιτίθεται, είναι προβοκάτσια και είναι εξοργιστικό.

»Δεν μπορούμε να έχουμε έναν Βίτο Κορλεόνε από καμία χώρα, όσον αφορά στις αποφάσεις που παίρνουμε για ζητήματα ασφαλείας με οποιαδήποτε άλλη χώρα».

Για το βέτο της Τουρκίας στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ανέφερε ότι, «Η Σουηδία πληροί όλα τα κριτήρια της ένταξης στο ΝΑΤΟ, διαθέτοντας όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά και τις αρχές που θέλει να προωθήσει το ΝΑΤΟ.

»Ασφαλώς, ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τη μόχλευση, όταν μπορεί, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα υπάρχει έντονη πίεση και η Σουηδία θα κερδίσει την ένταξη, στο ΝΑΤΟ».

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι για το τελεσίγραφο Πούτιν: «Είναι το ίδιο πράγμα, που έκανε ο Χίτλερ»

«Αυτά είναι μηνύματα τελεσιγράφου, που δεν διαφέρουν από