12 Ιουλίου, η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την 5η κατά σειρά συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δυο άνδρες θα συναντηθούν το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της διήμερης συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Εκτός από τους δυο ηγέτες, παλιοί γνώριμοι θα βρεθούν στον ίδιο χώρο, προκειμένου να σηματοδοτηθεί η επανεκκίνηση της επαναπροσέγγισης Ελλάδας – Τουρκίας.

Οι σχέσεις των δυο χωρών, το τελευταίο διάστημα και εν μέσω εκλογικών αναμετρήσεων, διάγουν μια περίοδο ηρεμίας και όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά στις προσδοκίες από τη συνάντηση αυτή: «Από τη θερμή ένταση, τη θερμή επιφυλακή των προηγούμενων ετών, προτιμούμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, έστω κι αν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Όμως, δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στην Iστορία, αν έχουμε την ευκαιρία να τη διαμορφώσουμε».

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βίλνιους θα βρίσκονται ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας και η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Τουριστικό σκάφος με 110 επιβάτες πήρε φωτιά και βυθίστηκε…

Στιγμές πανικού επικράτησαν στη θάλασσα του Μαρμαρά στην