Μπορέλ: Η ΕΈ καταδικάζει απερίφραστα τη βία, στο βόρειο Κόσοβο

- in ΔΙΕΘΝΗ

«Ζήτησα από τις δύο πλευρές να λάβουν επειγόντως μέτρα», είπε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Κόσοβο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει απερίφραστα τη βία στο βόρειο τμήμα του Koσόβου, τόνισε πριν από λίγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, επισημαίνοντας ότι αναμένεται από τις Αρχές «να αναστείλουν την αστυνομική επιχείρηση με επίκεντρο τα δημοτικά κτίρια» και «να αποσυρθούν οι βίαιοι διαδηλωτές».

Επίσης, ο κ. Μπορέλ ανέφερε ότι «οι βίαιες ενέργειες κατά πολιτών, κατά των μέσων ενημέρωσης, κατά των αρχών επιβολής του νόμου και των στρατευμάτων της KFOR είναι απολύτως απαράδεκτες και μας φέρνουν σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση».

«Εμείς, η ΕΕ, υποστηρίζουμε σταθερά την KFOR του ΝΑΤΟ στην εκπλήρωση της εντολής της προς το συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας στο Κόσοβο», προσέθεσε. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι είχε επαφές με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Αλμπίν Κούρτι και με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Ζήτησα από τις δύο πλευρές να λάβουν επειγόντως μέτρα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων, άμεσα και άνευ όρων και κάθε περαιτέρω μονομερής δράση πρέπει να αποφευχθεί», υπογράμμισε.

Τέλος, ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι εργάζεται για τη διοργάνωση μιας διμερούς συνάντησης υψηλού επιπέδου.

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Τουριστικό σκάφος με 110 επιβάτες πήρε φωτιά και βυθίστηκε…

Στιγμές πανικού επικράτησαν στη θάλασσα του Μαρμαρά στην