Καμερούν: Ελεύθερες περίπου 30 απαχθείσες γυναίκες, από αντάρτες !

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απελευθερώθηκαν σχεδόν 30 γυναίκες, οι οποίες είχαν απαχθεί στις 20 Μαΐου από αντάρτες, στο δυτικό Καμερούν. Η περιοχή μαστίζεται από μια αιματηρή σύγκρουση μεταξύ των αυτονομιστών της αγγλόφωνης μειονότητας και των αρχών επιβολής του νόμου.

Οι γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες από τους απαγωγείς τους το βράδυ της 23ης Μαΐου, έπειτα από τρεις ημέρες εγκλεισμού, δήλωσε ο Ντένις Ομγκμπά, διευθυντής του Παρατηρητηρίου των ΜΜΕ του υπουργείου Επικοινωνίας.

Αυτές οι «ηλικιωμένες» γυναίκες είχαν απαχθεί στις 20 Μαΐου «από ένοπλους τρομοκράτες», στο χωριό Κέντζομ Κέκου, στη βορειοδυτική περιοχή, αφού συμμετείχαν την προηγουμένη σε διαδήλωση, κατά την οποία διαμαρτυρήθηκαν για τους φόρους, που απαιτούνται κάθε μήνα για κάθε άνδρα και κάθε γυναίκα από αυτονομιστές αντάρτες, είχε διαβεβαιώσει τότε η τοπική νομαρχία.

Οι αρχές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη λέξη «τρομοκράτες», για να αναφερθούν σε ένοπλους αντάρτες, που μάχονται για την ανεξαρτησία των βορειοδυτικών και νοτιοδυτικών περιοχών, οι οποίες κατοικούνται κυρίως από την αγγλόφωνη μειονότητα αυτής της κυρίως γαλλόφωνης κεντροαφρικανικής χώρας.

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Τουριστικό σκάφος με 110 επιβάτες πήρε φωτιά και βυθίστηκε…

Στιγμές πανικού επικράτησαν στη θάλασσα του Μαρμαρά στην