Τσίπρας: «Είμαι εδώ»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δεν εγκαταλείπω τη μάχη, είμαι εδώ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

«Στις επόμενες εκλογές, έχουμε την ευθύνη να αποτρέψουμε την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε προσωπικό επίπεδο τονίζει πως έχει μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνει την ευθύνη και να μην εγκαταλείπει τη μάχη.

Oι προοδευτικές δυνάμεις, στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο είχαν μέτωπο σχεδόν αποκλειστικώς ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Και χθες, την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της Δεξιάς, αυτοί πανηγύριζαν περισσότερο από τους νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους το χωράφι».

Κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, επιβεβαιώθηκε ότι το κόμμα θα πορευτεί με τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Αύριο Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και την Τετάρτη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί πιθανότατα αύριο Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά δεν θα αποδεχθεί τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κλείνοντας οποιοδήποτε παράθυρο σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, με 20 και πλέον μονάδες διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε εξελίξεις στο κόμμα μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Παράλληλα, σειρά στελεχών από χθες το βράδυ χαρακτηρίζουν βαριά την ήττα του κόμματος, χωρίς ωστόσο να «δείχνουν» τον πρόεδρο του κόμματος ως υπεύθυνο, τηρώντας στάση αναμονής.

Κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου έγινε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Κοινή διαπίστωση ήταν πως υπήρξε μία μη ανιχνεύσιμη ενίσχυση της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές και πως ηττήθηκε η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική.

Τα μέλη του Εκτελεστικού κι ο κ. Τσίπρας συμφώνησαν πως τα κόμματα της ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής και των συνεργασιών και τη μονομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων, άνοιξαν το δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη.

Άπαντες συμφώνησαν πως πρωταρχικής σημασίας πλέον είναι η εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου κι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη αυτή, μακριά από εσωστρέφεια, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να σταθεί ισχυρό ανάχωμα στην «παντοδυναμία και την αλαζονεία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και συγχρόνως, να μην κάνει τη χάρη σε όσους επιθυμούν την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από ηγέτη του προοδευτικού πόλου στη χώρα και την αντικατάστασή του με ένα βολικό δικομματισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και χάραξη των επόμενων κινήσεων στο δρόμο, για τις κάλπες του Ιουνίου.

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Τουριστικό σκάφος με 110 επιβάτες πήρε φωτιά και βυθίστηκε…

Στιγμές πανικού επικράτησαν στη θάλασσα του Μαρμαρά στην