Τα διεθνή ΜΜΕ για τις εκλογές, στην Ελλάδα

- in MEDIA
Screenshot 7 10

Οι εκλογές στην Ελλάδα κυριαρχούν στα δελτία ειδήσεων των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Τα διεθνή δίκτυα, από το πρωί μεταδίδουν όλες τις εξελίξεις από την εκλογική διαδικασία. Από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν οι κάλπες, τα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου μετέφεραν τις εξελίξεις από την Ελλάδα και την εκλογική διαδικασία.

«Έχουμε την προοπτική οι εκλογές να είναι χωρίς αποτέλεσμα και να έχουμε ίσως μια άλλη ψηφοφορία, αργότερα το καλοκαίρι. Όποιος κοιμάται εδώ γύρω μάλλον ξύπνησε από τις καμπάνες της εκκλησίας και αυτό θα φέρει περισσότερο κόσμο, για να ψηφίσει σε αυτό το σχολείο μέσα στην ημέρα», ανέφερε το BBC.

Το Reuters, το οποίο μάλιστα είχε κάμερες σε διάφορα εκλογικά κέντρα, μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση την ψήφο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Screenshot 9 10

Και το Al Jazeera, στη διαδικτυακή του έκδοση, ετοίμασε μια live μετάδοση της εκλογικής ημέρας.

Screenshot 7 10

Το «Politico» έχει τις εκλογές πρώτο θέμα. Το «Politico» site αναλύει με κάθε λεπτομέρεια τους παράγοντες, που θα κρίνουν το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών και παραθέτει τα σενάρια της επόμενης ημέρας.

 Τουρκικά ΜΜΕ: «Εκλογικός πυρετός στην Ελλάδα, κατακερματισμένη η Αριστερά»

Στις ελληνικές εκλογές, είναι στραμμένο το ενδιαφέρον και του τουρκικού Τύπου, που γράφει για τα σενάρια μετά το κλείσιμο της κάλπης και για τη διεξαχθείσα διαδικασία.

«Η ώρα των εκλογών στη γείτονα: Η Ελλάδα προσέρχεται σήμερα στις κάλπες», είναι ο τίτλος της Cumhuriyet, που γράφει ότι η οικονομία «θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα».

Screenshot 10 12

«Η Αριστερά στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά κατακερματισμένη και ανίκανη να σχηματίσει ένα συμπαγές μέτωπο ενάντια στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα, που προωθεί η ΝΔ».

Από την πλευρά του, το τουρκικό TRT Haber έγραψε ότι η «ψηφοφορία στην Ελλάδα ξεκίνησε» και σημείωσε ότι οι δημοσκοπήσεις «δείχνουν ότι κανένα μεμονωμένο κόμμα δεν θα μπορέσει να φτάσει το ποσοστό της αυτοδυναμίας».

«Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Μητσοτάκη, το οποίο βρίσκεται σήμερα στην εξουσία, αναμένεται να έρθει πρώτο», επισημαίνεται.

«Εκλογικός αναβρασμός στη γείτονα», έγραψε η Hurriyet.

Screenshot 11 12

«Ο Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας του» είχε σημειώσει.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πολιτικά κόμματα χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά εργαλεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το Tik Tok και το Youtube, στις προεκλογικές τους εκστρατείες», συμπληρώνεται.

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από