Οργή Μενέντεζ για τη σύλληψη Μπελέρη

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ιστοσελίδα της αλβανικής εφημερίδας «Πανοράμα» έδωσε την είδηση ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασιστεί κατά πόσο θα συνεχιστεί η προφυλάκισή του.

Στην είδηση, ωστόσο, δεν γίνεται καμία αναφορά στον έτερο προφυλακισμένο, Παντελή Κοκαβέση. Ακολούθως, στην είδηση αναφέρθηκαν και άλλα ηλεκτρονικά Μέσα. Τα αλβανικά Μέσα πληροφορούν ότι η υπόθεση Μπελέρη έφτασε μέχρι την αμερικανική Γερουσία, καθώς στο πλαίσιο συνεδρίασης την Πέμπτη 18/5 για τα Δυτικά Βαλκάνια, έγινε αναφορά και στη σύλληψη του Μπελέρη, όπου ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ εξέφρασε ανησυχία για τη σύλληψή του δύο μέρες πριν τις εκλογές, προσθέτοντας τα εξής:

«Ανησυχώ για τη σύλληψη ενός Έλληνα πολίτη από το αλβανικό κράτος, η ελληνική κυβέρνηση είπε ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στη ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Τι κάνουμε, για να διασφαλίσουμε ότι οι αλβανικές Αρχές θα πράξουν σύμφωνα με το κράτος δικαίου;».

Παραθέτουν, επίσης, όσα είπε ο σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ντέρεκ Σολέτ, ότι «ακούσαμε την Έλληνα πρέσβη και ενημερώσαμε την πρεσβεία στα Τίρανα, για να καταλάβουμε τι συμβαίνει».

Ορισμένα αναπαράγουν και τις δηλώσεις του Αναπληρωτή ΥΠΕΞ, κ. Βαρβιτσιώτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ότι η Ελλάδα «έχει σκληρύνει τη στάση της έναντι της Αλβανίας και είναι αποφασισμένη να θέσει προσκόμματα στην ενταξιακή της πορεία στην Ε.Ε., αλλά και στην πρόσβασή της σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία».

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι για το τελεσίγραφο Πούτιν: «Είναι το ίδιο πράγμα, που έκανε ο Χίτλερ»

«Αυτά είναι μηνύματα τελεσιγράφου, που δεν διαφέρουν από