Ερντογάν για εκλογές σε Τουρκία – Ελλάδα: «Εύχομαι να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ως αφετηρία για μία νέα εποχή στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα «βλέπει» τις εκλογές στη γειτονική χώρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην «Καθημερινή», έστειλε μήνυμα στον ΄Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Με την Ελλάδα μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες και τους ανταγωνισμούς, αυτό έφθειρε πολύ και τις δύο χώρες και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εύχομαι οι εκλογές και της Ελλάδας και της Τουρκίας να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής. Εμείς από την Τουρκία στέλνουμε στην Ελλάδα τους εγκάρδιους φιλικούς χαιρετισμούς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο Μ. Κωστίδη, συμπληρώνοντας: «Αυτές τις εντυπώσεις πρέπει να τις διατηρήσει ο Μητσοτάκης και να τηρήσει τους λόγους του», με την εφημερίδα να σημειώνει πως στην αναφορά που έγινε για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Ερντογάν δεν ανέβασε τους τόνους, αφήνοντας στην άκρη το αρνητικό κλίμα, που υπήρχε μεταξύ τους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας θεωρεί πως θα νικήσει στις εκλογές και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι συγκεντρώσεις στις πλατείες αυτό δείχνουν, αυτή την επιθυμία δείχνει ο λαός, το βλέπετε κι εσείς». Συνεργάτες του τόνιζαν πως οι εκλογές πιθανότατα θα ξεκαθαρίσουν από τον πρώτο γύρο.

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από