Ερντογάν: «Έχουμε υπογράψει “συμφωνία” θαλασσίων ζωνών με την “τδβκ”, όπως με την Λιβύη» !

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιφνιδιασμός Αθήνας – Λευκωσίας από τον Τούρκο πρόεδρο – Κανείς δεν ήξερε ότι είχε γίνει κάτι τέτοιο !

Σε προκλητική ενέργεια προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απεκάλυψε ότι η Τουρκία έχει υπογράψει «συμφωνία ΑΟΖ» με την «ΤΔΒΚ», όπως ακριβώς και με τη Λιβύη.

Μάλιστα, αναφέρει πως η «συμφωνία» υπογράφηκε και με τους δύο ταυτόχρονα και κανείς δεν το αντιλήφθηκε !

«Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για ΑΟΖ με την τδβκ και τη Λιβύη», αναφέρεται σε βίντεο (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω) για τα πεπραγμένα της τουρκικής κυβέρνησης, που προβλήθηκε κατά την ομιλία Ερντογάν στο Κιρκλαρελί (Σαράντα Εκκλησίες).

Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε καμμία πληροφορία, που να αναφέρεται σε σύναψη «συμφωνίας ΑΟΖ», διαφορετικής από τη συμφωνία για την «υφαλοκρηπίδα» μεταξύ ΄Αγκυρας – κατεχομένων, επισημαίνουν τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Το 2011, η «Συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στη Μεσόγειο Θάλασσα», που υπογράφηκε μεταξύ του ψευδοκράτους και της Τουρκίας κοινοποιήθηκε στα Ηνωμένα ΄Εθνη από την Άγκυρα.

Εδώ και αρκετό καιρό, Τούρκοι ειδικοί τονίζουν ότι θα πρέπει να συναφθεί και συμφωνία για την ΑΟΖ, ότι η Τουρκία θα πρέπει ν’ ανακηρύξει ΑΟΖ στη Μεσόγειο και ότι αυτό το σκέλος λείπει.

Εάν συναφθεί μια τέτοια συμφωνία, απαιτείται «κοινοβουλευτική» έγκριση, σύμφωνα με το άρθρο 90 του λεγόμενου «συντάγματος» της «ΤΔΒΚ».

Πολλοί  στην Ελλάδα έχουν την ψευδαίσθηση ότι, εάν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα με την Τουρκία. Αυτό είναι λάθος, γιατί και οι κεμαλικοί έχουν τις ίδιες ακριβώς επιδιώξεις και βλέψεις σε ό τι αφορά το Αιγαίο, την Μεσόγειο και την Κύπρο.

Αν υπάρχει τέτοια «συμφωνία» αυτή θα «τηρηθεί» και από τους κεμαλικούς.

Βίντεο:

Πρόκειται για τη δεύτερη πρόκλησημ μέσα σε λίγες ημέρες, από την πλευρά της ΄Αγκυρας, αφού την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε χαρακτηρίσει την Κύπρο «εθνική υπόθεση» της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι η λύση της ομοσπονδίας δεν είναι πλέον κατάλληλη.

«Υποστηρίξαμε επίσης το άνοιγμα από την κυβέρνηση της τδβκ των Βαρωσίων, που ήταν κλειστά εδώ και 46 χρόνια. Προστατεύσαμε και συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των πηγών ενέργειας στην Κύπρο και γύρω από αυτήν, καθώς και τα συμφέροντά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

pronews.gr

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι για το τελεσίγραφο Πούτιν: «Είναι το ίδιο πράγμα, που έκανε ο Χίτλερ»

«Αυτά είναι μηνύματα τελεσιγράφου, που δεν διαφέρουν από