Τυνησία: Ναυάγιο σκάφους, με μετανάστες – Τουλάχιστον, 10 νεκροί…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ακτοφυλακή της Τυνησίας ανέσυρε 10 πτώματα από την θάλασσα, μετά τη βύθιση κοντά στην ακτή, σκάφους που μετέφερε μετανάστες.

Είναι το δεύτερο τέτοιο σκάφος, που βυθίζεται στα ανοικτά της Τυνησίας, σε διάστημα λίγων ωρών. Ο συνολικός μέχρι στιγμής απολογισμός ανέρχεται σε 29 νεκρούς.

Αξιωματικός της ακτοφυλακής δήλωσε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από την παραλία της Μαχντία.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό από οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ότι τουλάχιστον 19 μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής πνίγηκαν, όταν το σκάφος βυθίστηκε, στα ανοικτά της Τυνησίας.

Το λιμενικό της Τυνησίας διέσωσε στα ανοικτά των ακτών της Μάχντια πέντε άτομα, που βρίσκονταν σε σκάφος το οποίο είχε αποπλεύσει από τη Σφαξ, δήλωσε ο Ρομαντάν μπιν Όμαρ στέλεχος του Forum for Social and Economic Rights (FTDES).

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, πέντε σκάφη που μετέφεραν μετανάστες έχουν βυθιστεί στα ανοικτά της πόλης Σφαξ, στη βόρεια Τυνησία, με αποτέλεσμα 67 άνθρωποι να αγνοούνται και εννέα να έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αναχωρήσεις πλοιαρίων μεταναστών με προορισμό την Ιταλία.

Το λιμενικό έχει σταματήσει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες περίπου 80 σκάφη, που είχαν προορισμό την Ιταλία και συνέλαβαν περισσότερους από 3.000 μετανάστες, κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Διαβάστε Επίσης

«Το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος

«Έχει παρέλθει ο καιρός για μεσολαβητικές προσπάθειες» Στο