Κίεβο: Η Ρωσία κρατά τη Λευκορωσία «πυρηνικό όμηρο»

- in ΔΙΕΘΝΗ
Κίεβο: Η Ρωσία κρατά τη Λευκορωσία «πυρηνικό όμηρο»

Η Ρωσία κρατά τη Λευκορωσία «πυρηνικό όμηρο», εκτίμησε την Κυριακή (26/3) το Κίεβο, μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα θα αναπτύξει «τακτικά» πυρηνικά όπλα, στο έδαφος της συμμαχικής της χώρας.

«Το Κρεμλίνο κρατά τη Λευκορωσία πυρηνικό όμηρο», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ολέξι Ντανίλοφ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η απόφαση της Ρωσίας αποτελεί «ένα βήμα προς τη διεθνή αποσταθεροποίηση της Λευκορωσίας».

«Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο εδώ: οι Ηνωμένες Πολιτείες το κάνουν εδώ και δεκαετίες.

»Αναπτύσσουν εδώ και πολύ καιρό τα τακτικά πυρηνικά τους όπλα στο έδαφος των συμμάχων τους», δήλωσε ο Πούτιν χθες σε συνέντευξη, που μεταδόθηκε στη ρωσική τηλεόραση.

«Συμφωνήσαμε να πράξουμε το ίδιο – χωρίς να παραβιάσουμε τις δεσμεύσεις μας, τονίζω, χωρίς την παραβίαση των διεθνών μας δεσμεύσεων για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

Διαβάστε Επίσης

«Το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο είναι ο μόνος τρόπος να τερματιστεί ο πόλεμος

«Έχει παρέλθει ο καιρός για μεσολαβητικές προσπάθειες» Στο