Αναβλήθηκε η συνάντηση των Αν.ΥΠΕΞ Συρίας, Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας

- in ΔΙΕΘΝΗ
Αναβλήθηκε για άγνωστη ημερομηνία η συνάντηση των Αν.ΥΠΕΞ Συρίας, Τουρκίας, Ιράν και ΡωσίαςΗ συνάντηση των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας, του Ιράν και της Συρίας, που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 15/3, αναβλήθηκε για αδιευκρίνιστη ημερομηνία, δήλωσε την Πέμπτη πηγή από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνάντηση αναβλήθηκε για «τεχνικούς λόγους», σύμφωνα με την πηγή. Είχε προγραμματιστεί ότι Σύροι, Τούρκοι, Ρώσοι και Ιρανοί διπλωμάτες θα συναντιόντουσαν στη Μόσχα την Τετάρτη για δύο ημέρες στο πλαίσιο των προσπαθειών, για τη βελτίωση των συρροτουρκικών σχέσεων.

Οι προσπάθειες της Τουρκίας για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Συρία αναπτύχθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Τουρκίας, της Συρίας και της Ρωσίας στη Μόσχα, σηματοδοτώντας την πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ Συρίας και Τουρκίας από την έναρξη του συριακού πολέμου το 2011.

Ο Μπασάρ Άσαντ, ο πρόεδρος της Συρίας, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ερντογάν, εάν δεν αποσυρθεί ο τουρκικός κατοχικός στρατός από τα εδάφη, που έχει αναπτυχθεί, στη βόρεια Συρία.

Διαβάστε Επίσης

Τώρα, δεν υπάρχει σιτάρι. Υπάρχει κριθάρι (JORGE BUCAY)

Lectures Bureau Κάποιος πρέπει να υπήρξε ο πρώτος,