Σύγκρουση τρένων: Στους 47 οι νεκροί – «Βρίσκουμε ανθρώπους, που έχουν συνθλιβεί στα βαγόνια»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παιδιά αναζητούν τον πατέρα τους, που αγνοείται στο σημείο της τραγωδίας – Συγκλονιστικές εικόνες περιέγραψε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

ereynes-new
Ο τραγικός αριθμός των νεκρών από το μοιραίο δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα ανεβαίνει διαρκώς, καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους στα Τέμπη ανέρχονται σε 47.  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, νωρίς το πρωί οι διασώστες βρήκαν μέσα στο τρίτο βαγόνι ακόμα τρεις σορούς, ωστόσο οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ, για την πορεία των ερευνών και το πού επικεντρώνονται πλέον. Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στην περιοχή ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα, ενώ σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας αυτή συνεχίζεται από τα σωστικά συνεργεία ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο κατά σειρά βαγόνι του συρμού, που είναι αυτό της δεύτερης θέσης. Τα δύο βαγόνια έχουν συντριβεί μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα πολύ σκηνικό τραγωδίας για τους επιβάτες, αλλά και για τους διασώστες που επιχειρούν.
Αυτά που περιέγραψε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ήταν συγκλονιστικά. «Βλέπουν ότι υπάρχουν άτομα σε πολύ κακή κατάσταση λόγω της σύγκρουσης και της συνθλιβής των δύο βαγονιών. Έχουμε τοποθετήσει ήδη δύο σορούς σε σάκους. Σε αυτό το σημείο, που είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί που λόγω του φορτίου και της έντασης της σύγκρουσης είναι σε κακή κατάσταση», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «η επιχείρηση αυτή θα έχει συνέχεια για να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους. Δεν είναι δυνατόν να πούμε αυτή τη στιγμή πόσα άτομα είναι εκεί. Βρέθηκαν σε ένα σημείο που όλο το φορτίο πέρασε πάνω από το σώμα τους και αυτή τη στιγμή γίνεται διαχείριση για να τους ανασύρουμε». Μάλιστα περιέγραψε το φρικιαστικό σκηνικό πως «είναι το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και το μεγαλύτερο θερμικό φορτίο. Βρέθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι αστραπιαία να συνθλίβονται από τα βαγόνια και στη συνέχεια, να φλέγονται».
Ωστόσο, όπως είπε είναι ακόμα άγνωστο, γιατί εκδηλώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο η φωτιά και το μεγάλο θερμικό φορτίο. Την ίδια στιγμή, οι εικόνες που προβάλλονται από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να έχουν στα χέρια τους σεντόνια και μαύρες σακούλες.
Δείτε εικόνες:

sakoules-tempi
sakoules-tempi-2
sakoules-tempi-3
syntrimmia
bagonia

Όσο οι έρευνες των διασωστικών συνεργείων συνεχίζεται στα Τέμπη, στο σημείο της τραγωδίας βρίσκονται και άνθρωποι, που περιμένουν για ένα θαύμα. Για το θαύμα να βρεθεί ζωντανός ο δικός τους άνθρωπος, που αγνοείται. Άνδρας, που μίλησε στο Star, ανέφερε προφανώς εξαντλημένος και συγκινημένος πως αναζητά τον πατέρα του στα συντρίμμια.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας επιχείρησαν χθες 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 3 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και 2 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ συνεχής είναι η παρουσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Ειδήσεις σήμερα:

Η εκδοχή του δεύτερου σταθμάρχη του σταθμού Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη – Δείτε βίντεο

Ένα ξεχασμένο κλειδί έφερε τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία, στην ιστορία της χώρας


Οι ανθρώπινες ιστορίες για το δυστύχημα στα Τέμπη, που συγκλονίζουν

Τραγωδία στα Τέμπη: Ειδικά κλιμάκια με ψυχολόγους δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο σταθμάρχης - Αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες

Διαβάστε Επίσης

Αυτοί που έχουν το κουράγιο, προχωρούν (ERICH FROMM)

E M Είναι μεγάλος πειρασμός να μην προχωρούμε,