Νότια Αφρική: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ – οκτώ νεκροί…

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (29/1) στη Νότια Αφρική, σκορπίζοντας τον πανικό κατά τη διάρκεια γιορτής. Ομάδα αγνώστων άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, αφήνοντας πίσω τους οκτώ νεκρούς και τρεις τραυματίες. «Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού γιόρταζε τα γενέθλιά του, όταν δυο άγνωστοι, οπλισμένοι, μπήκαν στο ακίνητο, χθες Κυριακή το βράδυ, στην Κεμπέρχα (σ.σ. νότια· σημαντικό λιμάνι, πόλη άλλοτε γνωστή με την ονομασία Πορτ Ελίζαμπεθ) και «άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των καλεσμένων», περιέγραψε η αστυνομία σε ανακοίνωση Τύπου, που έδωσε στη δημοσιότητα.

Οι ένοπλοι πυροβολούσαν «αδιακρίτως» τους προσκεκλημένους, συνεχίζει το κείμενο, που διευκρινίζει ότι «οκτώ άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι τρεις αγωνίζονται, για να παραμείνουν στη ζωή, σε νοσοκομείο». Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι ανάμεσα στους αποβιώσαντες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ανθρωποκυνηγητό, για να συλληφθούν οι δράστες Για τη σύλληψη αυτών, έχει αρχίσει ανθρωποκυνηγητό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι ένοπλοι πυροβολούσαν «αδιακρίτως» τους προσκεκλημένους, συνεχίζει το κείμενο, που διευκρινίζει ότι «οκτώ άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι τρεις αγωνίζονται, για να παραμείνουν στη ζωή, σε νοσοκομείο».

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι ανάμεσα στους αποβιώσαντες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων είναι συχνές στη Νότια Αφρική, χώρα όπου ο δείκτης ανθρωποκτονιών συγκαταλέγεται στους υψηλότερους στον κόσμο, λόγω της βίας των συμμοριών και του αλκοόλ.

Το 2022, διαπράχθηκαν επιθέσεις ενόπλων σε μπαρ, που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους κάπου είκοσι άνθρωποι, ιδίως σε εργατικές συνοικίες του Γιοχάνεσμπουργκ και στην πόλη Πιτερμπαρέτσμπεγκ (ανατολικά).

Διαβάστε Επίσης

Τώρα, δεν υπάρχει σιτάρι. Υπάρχει κριθάρι (JORGE BUCAY)

Lectures Bureau Κάποιος πρέπει να υπήρξε ο πρώτος,