Ζελένσκι: «Δεν ενδιαφέρομαι για ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Πούτιν»

- in ΔΙΕΘΝΗ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Πέμπτη ότι «δεν ενδιαφέρεται» για ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ζελένσκι είπε στη βρετανική τηλεόραση Sky News ότι δεν ενδιαφέρεται για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, γιατί γι΄ αυτόν ο Πούτιν έγινε «κανένας», όταν ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου πέρυσι.

Την ίδια μέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε στη δήλωση Ζελένσκι, λέγοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι πιθανός συνομιλητής του Πούτιν, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Γνωρίζουμε ποιες υποσχέσεις έδωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας και δεν είναι δύσκολο να φρεσκάρουμε τη μνήμη των ψηφοφόρων, που τον εξέλεξαν». Δεν έλυσε ποτέ το πρόβλημα του Ντονμπάς, παρέκκλινε από τις συμφωνίες του Μινσκ, αποδείχθηκε μάλιστα ότι δεν σχεδίαζε ποτέ να τις εφαρμόσει, γιατί προετοιμαζόταν για πόλεμο», είπε ο Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι εξαιτίας αυτού, ο ίδιος ο Ζελένσκι «έχασε την πιθανότητα να είναι πιθανός συνομιλητής του Προέδρου Πούτιν, εδώ και πολύ καιρό».

Politika.r

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου