Το να είσαι δάσκαλος… (ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ)

- in EDITORIAL

Το να είσαι δάσκαλος είναι η μοναδική συνθήκη, που σου δίνει τη δυνατότητα να παραμένεις νέος με εκείνη τη νεότητα του κλέφτη των ονείρων.

Είναι το μοναδικό, ίσως, επάγγελμα, που σου δίνει τη δυνατότητα να μπαινοβγαίνεις νόμιμα στα όνειρα και τα σχέδια των νέων, αυτών των νέων που τώρα ψηλαφούν και ανακαλύπτουν τον κόσμο και τους φαίνεται μεγάλος και όμορφος. Και να κλέβεις λίγη απ’ τη δροσιά τους.

Είναι το μοναδικό επάγγελμα, που σου δίνει τη δυνατότητα τα λάθη σου, να τα μετουσιώνεις σε πράξη, συμβουλές, προτροπές, υποδείξεις και την αγωνία σου για έναν καλύτερο κόσμο σε θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, αστεία, τρυφερές αγκαλιές, γιορτές και πανηγύρια, όμορφα λαμπερά χαμόγελα.

Είναι το μοναδικό επάγγελμα, που σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι συνομιλητής και αγαπημένος συνοδοιπόρος αυτών που θα αλλάξουν τον κόσμο. Αυτών που ονειρεύονται, με την άγνοια και την έπαρση της ηλικίας τους, σπουδαία ταξίδια, μεγάλες ανακαλύψεις, μικρές αλχημείες, τρομερές εφευρέσεις.Και αυτό είναι ένα σπάνιο προνόμιο.

Γιαυτό πρέπει να ζηλεύει κανείς εμάς τους δασκάλους.
Όχι μόνο για τα υπόλοιπα, ξέρετε τώρα, διακοπές, υψηλούς μισθούς και τα συναφή.
Ζηλέψτε ελεύθερα, λοιπόν.

ΠΗΓΗ:

Tάσος Παπαναστασίου (Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Αρχική

Εικόνα: https://gr.pinterest.com/pin/648729521331741818/

Διαβάστε Επίσης

Ο Ερντογάν Ξέσπασε κατά των ξΠΑ, για τα F-35

Επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου: «Είναι ανέντιμος, πάει