Νουριέλ Ρουμπινί: «Η αρχιμαζορέτα της ΕΕ λάμβανε δωροδοκίες, σε μετρητά»…

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικού δικτύου, ο Νουριέλ Ρουμπινί, πήρε και αυτός ‘θέση’ για την υπόθεση Qatargate. Ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος χαρακτήρισε την Εύα Καϊλή ως «διεφθαρμένη «αρχιμαζορέτα» και «βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων», χρησιμοποιώντας μάλιστα emojis, για να δείξει την «αηδία», που αισθάνεται για την υπόθεση-σκάνδαλο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γνωστός οικονομολόγος έγραψε:

«Αυτή η διεφθαρμένη αρχιμαζορέτα, ”βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων”, λάμβανε τις δωροδοκίες της σε μετρητά -δολάρια και ευρώ- και όχι σε άχρηστα κρυπτονομίσματα. Η απόλυτη υποκρισία!».

Ο πρόεδρος της Global Economics ανέφερε επίσης ότι «η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία ήταν υπέρ των κρυπτονομισμάτων, χάνει την αντιπροεδρία εν μέσω έρευνας για διαφθορά».

Σε προηγούμενο ποστ του – χρησιμοποιώντας μάλιστα εικονίδια που κάνουν εμετό – ο Ρουμπινί σχολιάζει σχετικό άρθρο του Politico, γράφοντας:

«Η Εύα Καϊλή ήταν η ”βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων” (Queen of Crypto) και η μεγαλύτερη μαζορέτα (cheerleader) της ΕΕ».

«Τα crypto χάνουν τη μαζορέτα τους στην ΕΕ με αφορμή το σκάνδαλο του Κατάρ. Οι λομπίστες των Crypto “δείχνουν” τρεις κεντροδεξιούς ευρωβουλευτές ως πιθανούς “διαδόχους” της Καϊλή στον ρόλο αυτό», αναφέρει ακόμη, χωρίς να κατονομάζει τους ευρωβουλευτές αυτούς. Ωστόσο, οι τρεις έχουν κατονομαστεί από διεθνή ΜΜΕ και πρόκειται για τον Γερμανό Stefan Berger, τον Τσέχο Ondřej Kovařík και την Lídia Pereira από την Πορτογαλία.

Διαβάστε Επίσης

Πομπέο: «Τραγική ακόμη και για τους Τούρκους η απόφαση να μετατραπεί η Μονή της Χώρας σε τέμενος»

Ο Τραμπ θα κερδίσει τις εκλογές και θ’