Υεμένη: Σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες από έκρηξη βόμβας…

- in ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανολογείται ότι οι δράστες της επίθεσης είναι μέλη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο

Τουλάχιστον πέντε μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο, όταν εξερράγη βόμβα, στην επαρχία Σάμπουα της νότιας Υεμένης, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος στο πρακτορείο Xinhua.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δράστες της επίθεσης, που πιθανολογείται ότι είναι μέλη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), έστησαν ενέδρα σε οχήματα των κυβερνητικών δυνάμεων στο δυτικό τμήμα της Σάμπουα, μιας περιοχής με κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Πυροδότησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον πέντε στρατιωτών και τον τραυματισμό αρκετών άλλων. Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς ένα στρατιωτικό όχημα των νεοσύστατων Αμυντικών Δυνάμεων της Σάμπουα, που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία.

Το Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο (STC), που εδρεύει στο Άντεν, ανέφερε ότι οι δυνάμεις του εξουδετέρωσαν ακόμη έναν εκρηκτικό μηχανισμό, στη Σάμπουα.

Οι επιθέσεις εναντίον των φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων του νότου έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, περίπου δύο μήνες μετά την εκπνοή της εκεχειρίας, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ στις 2 Οκτωβρίου.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης, που υποστηρίζονται από τη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, εξαπολύουν σποραδικά πλήγματα σε κρησφύγετα των μαχητών της AQAP, κυρίως σε βουνά της Σάμπουα και γειτονικών επαρχιών.

Το δίκτυο της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) εκμεταλλεύθηκε την πολυετή σύγκρουση, ανάμεσα στην κυβέρνηση της Υεμένης και τους αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, για να εδραιώσει την παρουσία του στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Διαβάστε Επίσης

Ο Ερντογάν Ξέσπασε κατά των ξΠΑ, για τα F-35

Επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου: «Είναι ανέντιμος, πάει