Μπάκχμουτ: Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Κurdyumovka…

- in ΔΙΕΘΝΗ

Κατέλαβαν το κέντρο της Μarinka – Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις, στα περίχωρα του Ντονέτσκ.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Μπάκχμουτ, όπου η ρωσική Wagner κατέλαβε τη μικρή πόλη Κurdyumovka και έθεσε υπό το βεληνεκές του ρωσικού Πυροβολικού τον δυτικό αυτοκινητόδρομο, από τον οποίο εφοδιάζονται οι 30.000 Ουκρανοί στρατιώτες και Δυτικοί μισθοφόροι, που έχουν οχυρωθεί μέσα στο Μπάκχμουτ, το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο μεταφορικό κόμβο της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Η Κurdyumovka βρίσκεται νότια-νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ και προσφέρει δεσπόζουσα θέση στις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούν διπλή υπερκέραση της πόλης από Βορρά και Νότο, με στόχο να διακοπούν όλοι οι εφοδιασμοί στους Ουκρανούς.

Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι εκδηλώνουν τρεις επιθέσεις στις πόλεις Konstantinovka, Novomikhailovka και Pervomaisky.

Η Konstantinovka βρίσκεται νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ και αν καταληφθεί από τους Ρώσους τότε θα είναι αδύνατο για τους Ουκρανούς να συνεχίσουν να ανεφοδιάζονται.

Εξελίξεις υπάρχουν και στη Μαρίνκα, την πόλη νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ. Οι Ρώσοι είχαν καταφέρει να καταλάβουν τμήμα της και φαίνεται πως απώθησαν τους Ουκρανούς από το κέντρο της και προχωρούν, σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Οι Ρώσοι εκδηλώνουν επίθεση και στην Krasnohorivka στα βόρεια της Μarinka και οι Ουκρανοί κινδυνεύουν με περικύκλωση.

Στο Ντονέτσκ, μετά από οκτώ χρόνια, είναι η πρώτη φορά, που οι Ουκρανοί αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τα περίχωρά του.

pronews.gr

Διαβάστε Επίσης

Ο Ερντογάν Ξέσπασε κατά των ξΠΑ, για τα F-35

Επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου: «Είναι ανέντιμος, πάει