Η ExxοnMobil επεκτείνει τις έρευνες, στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ExxοnMobil επεκτείνει και επισπεύδει τις έρευνες στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος – Και η Chevron ενδιαφέρεταιTην επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κρήτης, που διεξάγει η ExxοnMobil, νοτιότερα του ορίου που προσδιόριζε η NAVTEX της 7ης Νοεμβρίου, θα προβλέπει νέα NAVTEX, η οποία -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η επέκταση της περιοχής των σεισμικών ερευνών, θα γίνει ύστερα από αίτημα του αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού, ο οποίος επισπεύδει τις διαδικασίες, ώστε να έρθει ταχύτερα η στιγμή της ερευνητικής γεώτρησης, που θα πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα επανεμφανίστηκαν στελέχη της αμερικανικης Chevron, η οποία φέρεται να εξετάζει την δυνατότητα εισόδου της μέσω εξαγοράς μεριδίου σε υπό παραχώρηση περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου.

«Κάνουμε ό,τι απαιτείται, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό που θα βγει να δωσει κέρδος για την πατρίδα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για επέκταση των ερευνών από την ExxοnMobil, στην περιοχή της Κρήτης. Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου προσέθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρία, για να πραγματοποιήσει έρευνες.

«Είναι ενέργειες που γίνονται στα πλαίσια του αρχικού σχεδίου, το οποίο είναι άρτια μελετημένο.

»Προχωράμε με βάση το χρονοδιάγραμμα, πάντοτε σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο», σημείωσε.

«Έτοιμοι για οποιοδήποτε επεισόδιο»

Ερωτηθείς για πιθανή πρόκληση από τις έρευνες του τουρκικού «Αμπντουλαμίντ Χαν», ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Έχουμε δείξει ότι αντιδρούμε με αποτελεσματικό τρόπο, στις προκλήσεις.

»Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε επεισόδιο.

»Είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση.

»Θα είναι τριπλά και τετραπλά προβληματισμένος όποιος σκεφτεί να κάνει κάτι, καθώς συναντά και την άρνηση των εταίρων μας.

»Όποιος φλερτάρει με τον αναθεωρητισμό, βρίσκει απέναντί του όλες τις δυνάμεις, από όλο τον κόσμο».

Διαβάστε Επίσης

Ο Ερντογάν Ξέσπασε κατά των ξΠΑ, για τα F-35

Επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου: «Είναι ανέντιμος, πάει