Ο Ακάρ διατείνεται ότι με το «Γαμψό Ξίφος» σκότωσε 254 Κούρδους…

- in ΔΙΕΘΝΗ

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Γαμψό Ξίφος», η Τουρκία έχει εξαπολύσει μια σειρά αεροπορικών επιδρομών και πληγμάτων του πυροβολικού εναντίον θέσεων του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού(YPG).

Σχεδόν 500 στόχοι έχουν πληγεί από την πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία από την Κυριακή, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

«471 στόχοι έχουν πληγεί και 254 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής», στο πλαίσιο της επιχείρησης εναντίον θέσεων Κούρδων μαχητών, δήλωσε ο Ακάρ.

Η Τουρκία εξαπέλυσε την Κυριακή την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος», μια σειρά αεροπορικών επιδρομών και πληγμάτων του πυροβολικού εναντίον θέσεων του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Άγκυρα κατηγορεί το PKK και τις YPG ότι ευθύνονται για τη βομβιστική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, από την οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 81.

Οι οργανώσεις αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τα τουρκικά πλήγματα έχουν σκοτωθεί περίπου 40 άνθρωποι και όχι 254, όπως υποστηρίζει ο Ακάρ.

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από