Συνελήφθη Ιρανή ηθοποιός, επειδή αφαίρεσε τη μαντίλα της !

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«΄Ισως και να είναι το τελευταίο μου μήνυμα, ό,τι και να μου συμβεί, να γνωρίζετε ότι πάντα είμαι με τον ιρανικό λαό μέχρι την τελευταία μου πνοή», έγραψε !

Η Ιρανή ηθοποιός Χενγκαμέχ Γαζιάνι συνελήφθη σήμερα από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας, διότι αφαίρεσε δημόσια τη μαντίλα της, σε βίντεο που ανάρτησε, για να εκφράσει την υποστήριξή της στο κίνημα διαμαρτυρίας στο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο Irna.

Η Χενγκαμέχ Γαζιάνι συνελήφθη για υποκίνηση και υποστήριξη των «ταραχών» και για επικοινωνία με μέσα της αντιπολίτευσης, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων. Η ίδια η Ιρανή ηθοποιός είχε δηλώσει προηγουμένως ότι εκλήθη από την δικαιοσύνη και στη συνέχεια, ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram, κατά το οποίο αφαιρεί τη μαντίλα της.

«Ισως και να είναι το τελευταίο μου μήνυμα», έγραψε. «Από τώρα, ό,τι και να μου συμβεί, να γνωρίζετε ότι όπως πάντα είμαι με τον ιρανικό λαό μέχρι την τελευταία μου πνοή», πρόσθεσε.

Το βίντεο παρουσιάζει την Ιρανή ηθοποιό σε εμπορικό δρόμο με ακάλυπτο το κεφάλι να αντικρίζει, χωρίς να μιλά στην κάμερα και στη συνέχεια, να στρέφεται και να φτιάχνει μία αλογοουρά, όπως κάνουν οι Ιρανές, πριν κατεβούν σε διαδήλωση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η 52χρονη Ιρανή έχει επικρίνει σφοδρά την καταστολή του κινήματος διαμαρτυρίας, που γεννήθηκε στο Ιράν μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι, που είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών, διότι δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της, κατηγορώντας τις αρχές ότι σκοτώνουν παιδιά και νέους, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Χθες, η ιρανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι κάλεσε την Χενγκαμέχ Γαζιάνι, μαζί με επτά άλλες προσωπικότητες του σινεμά, της πολιτικής και του αθλητισμού για τη δημοσίευση προκλητικού» περιεχομένου σε υποστήριξη του κινήματος διαμαρτυρίας, ανακοίνωσε η υπηρεσία της δικαστικής αρχής.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων αυτών, περιλαμβάνεται ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας Persepolis Γιαχία Γκολμοχαμάντι και οι μεταρρυθμιστές πρώην βουλευτές Μαχμούντ Σαντεγί και Παρβανέχ Σαλασουρί.

Ο Γιαχία Γκολμοχαμάντι επέκρινε σφοδρά την περασμένη εβδομάδα τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας για το γεγονός ότι «δεν μεταφέρουν τη φωνή του καταπιεσμένου λαού στα αυτιά των αρχών», μετά τη συνάντηση της εθνικής ομάδας του Ιράν με τον πρόεδρο Ιμπραΐμ Ραΐσι.

Οι δύο πρώην βουλευτές υποστήριξαν ανοικτά το κίνημα διαμαρτυρίας, κυρίως στο Twitter, και κατήγγειλαν τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών.

Διαβάστε Επίσης

Ουαί τοις ηττημένοις !

Lectures Bureau Η φράση ” ουαί τοις ηττημένοις”,