Τσαβούσογλου: Δεν θα πάρουμε άδεια από ΗΠΑ και ΕΕ…

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αφήστε στην άκρη τις απειλές και τα νταηλίκια»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μεξικανό υπουργό Εξωτερικών εξαπέλυσε επίθεση τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην ΕΕ, τονίζοντας πως ξεκίνησε ο τουρκικός αιώνας.

«Το μήνυμά μας προς τις ΗΠΑ είναι το εξής: Έχετε διαταράξει την ισορροπία στις σχέσεις Τουρκίας- Ελλάδας και στην Κύπρο. Η ζυγαριά έχει γείρει. Κρατήστε ισορροπία και όταν μιλάτε για διεθνές δίκαιο, να κοιτάζετε τις παραβιάσεις της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων. Δεν θα πάρουμε καμία άδεια από τις ΗΠΑ. Ο τουρκικός αιώνας ξεκίνησε, η τουρκική άνοιξη ξεκίνησε», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε: «με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οργάνωση των τουρκικών κρατών; Είδαμε τις ΗΠΑ, ιδίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, να έχουν ασκήσει πιέσεις στα μέλη του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών. Είδαμε ακόμη και να απειλούν. Άσκησαν πολύ σοβαρή πίεση. Επέδωσαν NOTAΜ σε κάθε χώρα. Έστειλαν επιστολές. Πίεσαν. Αλλά να μην ξεχνούν το εξής: Ότι υπάρχει ένας τουρκικός κόσμος που δεν υποκύπτει σε τέτοιες απειλές, ανεξάρτητα από το ποια είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση ή οι ΗΠΑ».

«Αφήστε στην άκρη τις απειλές και τα νταηλίκια. Αυτά δεν περνούν πλέον στον τουρκικό κόσμο. Ούτε οι απειλές σας πέτυχαν. Έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Βήμα-βήμα, πρώτα ο Αλλάχ, θα γίνουν περισσότερα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Διαβάστε Επίσης

Ουαί τοις ηττημένοις !

Lectures Bureau Η φράση ” ουαί τοις ηττημένοις”,