Ερντογάν κατά ΗΠΑ και Ελλάδας, με «φόντο» τα F-16

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση στην Ελλάδα, αλλά και στον Τζο Μπάιντεν, παρεμβαίνοντας στις εκλογές των ΗΠΑ υπέρ των Ρεπουμπλικανών. «Τον επόμενο μήνα, ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16», σημείωσε. Δήλωσε μάλιστα σαφώς ότι επιθυμεί να κερδίσουν οι Ρεπουμπλικανοί, ώστε να λυθεί το θέμα στο Κογκρέσο.

«Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικανοί, θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τα F-16», δήλωσε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από Ουζμπεκιστάν, το πρωί του Σαββάτου, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της Ε.Ε. προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO» του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τουρκικές παραβιάσεις: Νέος συναγερμός πάνω από το Αιγαίο – 71 παραβιάσεις και 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών

«Τον Γκιουλέν τον προφυλάσσει και τον κρύβει ο Μπάιντεν» δήλωσε μάλιστα, ενώ κατηγορεί και την Ελλάδα ότι φιλοξενεί πάρα πολλούς Γκιουλενιστές και ότι μέσω της Ελλάδας φεύγουν στην Ευρώπη.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στηρίζει τις τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις, μέσω του περίφημου «στρατοπέδου του Λαυρίου», που είναι στην πράξη κέντρο φιλοξενίας.

Επίσης, εξέφρασε την ενόχλησή του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς τον ενοχλεί αφάνταστα η αμερικανική παρουσία στο στρατηγικής σημασίας αυτό λιμάνι.

Το δίλημμα Ζελένσκι για την Κριμαία και η πυρηνική απειλή της Μόσχας

Διαβάστε Επίσης

Ουαί τοις ηττημένοις !

Lectures Bureau Η φράση ” ουαί τοις ηττημένοις”,