ΕΕ: Ανανέωση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις παράνομες έρευνες, στη Μεσόγειο

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΕ: Ανανέωση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις παράνομες έρευνες στη Μεσόγειο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο το καθεστώς κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, ως απάντηση στις μη εξουσιοδοτημένες έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, που πραγματοποιεί η Άγκυρα στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press από τις Βρυξέλλες.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο του μηχανισμού επιβολής κυρώσεων που επιβάλλει η ΕΕ κατά προσώπων και εταιρειών, που εμπλέκονται σε έρευνες εντοπισμού κοιτασμάτων, οι οποίες θεωρούνται παράνομες, καθώς πραγματοποιούνται σε ελληνικά και κυπριακά ύδατα.

«Οι παράνομες έρευνες της Τουρκίας βρίσκονται στο επίκεντρο των διαφορών μεταξύ των γειτονικών χωρών της περιοχής και έχει δηλητηριάσει τις σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας, ήδη από τα τέλη του 2020», σημειώνει το ισπανικό πρακτορείο.

Στη λίστα των ευρωπαϊκών κυρώσεων, οι οποίες προβλέπουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ, παραμένουν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής πετρελαϊκής εταιρείας TPAO, Μεχμέτ Ακαλίν, και ο αναπληρωτής διευθυντής του τομέα Εξερευνήσεων της εταιρείας, Αλί Τσοσκούν Ναμόγλου.

Διαβάστε Επίσης

Νότια Κορέα: «Ανεύθυνο το βέτο της Ρωσίας, στη συνέχιση της επιτήρησης των κυρώσεων του ΟΗΕ, στη Βόρεια Κορέα»

«Η ρωσική ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου