Επικοινωνία Μητσοτάκη – Άντονι Μπλίνκεν

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν – Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε ανάρτηση του στο Twitter, στα αγγλικά, χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνομιλία με τον Αμερικανό Υπ. Εξ. και ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα συντονισμού των χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία, ώστε να αμυνθεί ενάντια στη Ρωσία, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Εποικοδομητική τηλεφωνική συνομιλία σήμερα με @SecBlinken.

»Συζητήσαμε τον στενό συντονισμό μας ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στη Ρωσία, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις στη συνέχεια, με δήλωσή του, εξέφρασε την εκτίμηση του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα ως σημαντικός σύμμαχος και εταίρος, στο ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά, η δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανού υπουργείου Εξωτερικών:

«Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

»Ο υπουργός και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης συζήτησαν τις προσπάθειες υποστήριξης της ασφάλειας της Ουκρανίας εν μέσω του αδικαιολόγητου και απρόκλητου πολέμου της Ρωσίας, και τη σημασία της προώθησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της Ελλάδας ως σημαντικού συμμάχου και εταίρου στο ΝΑΤΟ».

Διαβάστε Επίσης

Αυτοί που έχουν το κουράγιο, προχωρούν (ERICH FROMM)

E M Είναι μεγάλος πειρασμός να μην προχωρούμε,