Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, μετά την αναχώρηση της Κάμαλα Χάρις

- in ΔΙΕΘΝΗ
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μετά την αναχώρηση της Κάμαλα Χάρις
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, έφτασε σήμερα στη Νότια Κορέα, για επίσημη επίσκεψηAP/Ahn Young-joon

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αγνώστου ταυτότητας στη θάλασσα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο νοτιοκορεατικός στρατός, λίγες ώρες μετά την αναχώρηση από την Νότια Κορέα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, η οποία επισκέφθηκε τα οχυρωμένα σύνορα της Νότιας Κορέας με τη Βόρεια Κορέα.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αγνώστου ταυτότητας στην Ανατολική Θάλασσα», περισσότερο γνωστή ως Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Σημειώνεται πως η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, έφτασε σήμερα στη Νότια Κορέα, για επίσημη επίσκεψη.

Η κ. Χάρις θα διατρανώσει εκ νέου τη δύναμη της συμμαχίας ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Σεούλ, την επομένη της δοκιμαστικής εκτόξευσης άλλων δύο βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

Το αεροσκάφος της αντιπροέδρου των ΗΠΑ προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Οσάν, 70 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σεούλ.

Η ίδια είχε συνομιλίες με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Γιουν Σοκ-γελ και θα επισκεφθεί την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, στα αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα των δύο κρατών, που από τεχνική άποψη παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση.

Διαβάστε Επίσης

Ουαί τοις ηττημένοις !

Lectures Bureau Η φράση ” ουαί τοις ηττημένοις”,