Παρέμβαση της Γαλλίας έναντι των τουρκικών απειλών προς την Ελλάδα

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα κράτη – μέλη της νότιας Ευρώπης θα στηρίξουμε την Ελλάδα !

Το θέμα θα συζητηθεί στο δείπνο εργασίας της Ευρωμεσογειακής Συνόδου Κορυφής, την Παρασκευή.

«Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των εννιά κρατών της νότιας Ευρώπης, που θα συναντηθούν μεθαύριο Παρασκευή, στο Αλικάντε της Ισπανίας, θα εκφράσουν τη στήριξη τους στην Ελλάδα έναντι των απειλών, που δέχεται από την Τουρκία», αναφέρουν με νόημα από το Παρίσι διπλωματικές πηγές της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Όπως τονίζεται, το θέμα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας θα συζητηθεί στο δείπνο εργασίας, που θα έχουν μετά το τέλος των εργασιών της Ευρωμεσογειακής Συνόδου Κορυφής, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Ελλάδας.

Το παρόν αναμένεται να δώσει επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, καθώς επίσης και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντέρ Λάιεν.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία Ευρωμεσογειακή Σύνοδος Κορυφής (με τη συμμετοχή όλων των χωρών της Μεσογείου, ευρωπαϊκών και μη), είχε γίνει το 2015 στην Ισπανία, ενώ η τελευταία Σύνοδος Κορυφής των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της νότιας Ευρώπης, είχε φιλοξενηθεί το 2021, στην Αθήνα.

Διαβάστε Επίσης

Ουαί τοις ηττημένοις !

Lectures Bureau Η φράση ” ουαί τοις ηττημένοις”,