Σολτς: Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο !

- in ΔΙΕΘΝΗ

«Η ανακοίνωση ψευδοδημοψηφισμάτων και η περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση είναι πράξη απελπισίας», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και καταδίκασε την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, για μερική επιστράτευση.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον εγκληματικό πόλεμο και με τις τελευταίες ανακοινώσεις ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν τα κάνει όλα πολύ χειρότερα. Είναι μια πράξη απελπισίας», δήλωσε ο κ. Σολτς χθες, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και υπογράμμισε ότι δημοψηφίσματα όπως αυτό που εξήγγειλε ο Ρώσος πρόεδρος για τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτά – ούτε από τους Ουκρανούς, ούτε από τη διεθνή κοινότητα.

«Δεν μπορούν, επομένως, να προσφέρουν καμία δικαιολογία γι΄ αυτό που σκοπεύει να κάνει η Ρωσία, δηλαδή να χρησιμοποιήσει βία, προκειμένου να κατακτήσει τη χώρα του γείτονά της ή τμήματα της επικράτειάς της», πρόσθεσε ο καγκελάριος και τόνισε: «Στον κόσμο που ζούμε, το δίκαιο πρέπει να υπερισχύει της βίας και η βία δεν μπορεί να είναι ισχυρότερη του δικαίου».

Διαβάστε Επίσης

Ζαπορίζια: Οι Ρώσοι έπληξαν ανθρωπιστική οχηματοπομπή…

Μια οχηματοπομπή που μετέφερε Ουκρανούς πολίτες επλήγη το