Τούρκος αναλυτής ξεδιπλώνει το σχέδιο της σταδιακής εισβολής, στην Ελλάδα

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τις στοχεύσεις της Τουρκίας δεν αφήνει Τούρκος αναλυτής, που αναλαμβάνει να εξηγήσει τις απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος αναλυτής σε θέματα ασφαλείας Μετέ Γιαράρ (όρθιος στη φωτογραφία επάνω από το YouTube) εξηγεί πως η δήλωση του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί την έναρξη μιας διαδικασίας, όπως αυτή που προηγήθηκε της εισβολής στην Κύπρο…

«΄Εγινε στρατιωτική προετοιμασία»

«Για να γίνει (στην Κύπρο) επί 10 χρόνια έγινε στρατιωτική προετοιμασία (….) Στο μεταξύ, συστάθηκε για τη συλλογή πληροφοριών η ΤΜΤ (Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης, παραστρατιωτική οργάνωση στην Κύπρο, ελεγχόμενη από την Τουρκία)», λέει ο Μετέ Γιαράρ, μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό CNNturk.

«Αυτό που είπε ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας δεν σημαίνει ότι αύριο το πρωί πηγαίνουμε, αλλά δηλώνει ότι “βρε αδερφέ, αυτό πλέον αποτελεί την προτεραιότητά μου”», συνεχίζει ο Τούρκος αναλυτής.

«Δηλώνει πως “Αυτό έχει προτεραιότητα ανάμεσα στα θέματα μου”», προσθέτει ο ίδιος.

«΄Οπως η διαδικασία που άρχισε στην Κύπρο»

Και συνεχίζει: «Είναι όπως η διαδικασία που άρχισε στην Κύπρο το 1964 μετά την επιστολή Τζόνσον (τότε προέδρου των ΗΠΑ προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ισμέτ Ινονού). Αρχίζει η συλλογή πληροφοριών, αρχίζει η οργανωτική δουλειά, ενώ αρχίζουν και οι διπλωματικές δραστηριότητες σχετικά με αυτό. Κι αν υπάρχει κάτι το τελευταίο το κάνετε. Η Τουρκία μέχρι σήμερα στην περιοχή του Αιγαίου ή στην περιοχή των νησιών συνεχώς παρέμενε σιωπηλή».

Για να καταλήξει: Θυμηθείτε τι είπε ο Γιώργος Κιρμπάκης (δημοσιογράφος στην Τουρκία) για τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια. Πως δεν υπάρχει μέρα, που να μη μίλησε για την Τουρκία».

tourkikanea.gr

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από