Ακάρ από τα κατεχόμενα: Η Ελλάδα δεν δέχεται λύση, στο Κυπριακό…

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίθεση Ακάρ από τα κατεχόμενα, με αντιστροφή της πραγματικότητας: Αδιάλλακτη η Ελλάδα – Δεν δέχεται λύση στο ΚυπριακόΣε νέα δήλωση κατά της Ελλάδας προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, χαρακτηρίζοντας τη στάση της χώρας στο Κυπριακό αδιάλλακτη και αξιωματούχος ισχυρίστηκε πως η Αθήνα δεν δέχεται καμία από τις λύσεις, που προτείνει η Άγκυρα.

«Η Τουρκική Δημοκρατία έχει εκπληρώσει άψογα το καθήκον της ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας από τα Κατεχόμενα, όπου βρέθηκε τη Δευτέρα σε δεξίωση, για την Ημέρα των κατοχικών δυνάμεων του ψευδοκράτους.

Ο Χουλουσί Ακάρ βρέθηκε στη δεξίωση μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Γιασάρ Γκιουλέν, τον διοικητή χερσαίων δυνάμεων στρατηγό Μούσα Αβσεβέρ, τον διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Αντνάν Οζμπάλ, τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγό, Χασάν Κιουτσουκακγιούζ και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλπασλάν Καβακλιόγλου.

Μιλώντας κατά τη σχετική τελετή, κατηγόρησε την ελληνική πλευρά για αδιαλλαξία και «εμμονή στο Status quo», ακόμα και για «διακρίσεις κατά των Τουρκοκυπρίων», ενώ συμπλήρωσε πως η «Τουρκική Δημοκρατία έχει εκπληρώσει άψογα το καθήκον της ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον».

«Στις προσπάθειές μας δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία απάντηση σε όλες τις προτάσεις, που έχουμε υποβάλει με την ΤΔΒΚ για 30, 40, 50 χρόνια. Όλες οι προτάσεις για λύση που κάναμε αντιμετωπίστηκαν με αδιάλλακτη στάση και εμμένοντας στο status quo. Προσπάθησαν να κάνουν διακρίσεις εναντίον του ντόπιου πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων. Έκαναν κάθε προσπάθεια, ώστε να μην υλοποιηθεί καμία λύση», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

«Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να δουν τα γεγονότα, την τουρκική παρουσία εκεί, να αναγνωρίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας. Πρέπει επίσης να αποδεχθούν το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια και ευημερία», πρόσθεσε.

Βλέπει «στρατηγική τύφλωση»

«Περιμένουμε από τρίτους να είναι αντικειμενικοί, αμερόληπτοι στο Κυπριακό, να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τύφλωση, να έχουν ισότιμη κατανόηση των γεγονότων και να αποδεχτούν τα δικαιώματα και δίκαια των Τουρκοκυπρίων», είπε ο Ακάρ.

Τονίζοντας ότι ούτε η Τουρκία, ούτε η ΤΔΒΚ επιτρέπουν την παραβίαση των δικαιωμάτων τους στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο υπουργός Ακάρ σημείωσε: «Κανείς δεν πρέπει να αντιλαμβάνεται τις δηλώσεις μας για συνάντηση και διάλογο ως αδυναμία. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται πάντα δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας στον δίκαιο σκοπό τους».

liberal.gr

Διαβάστε Επίσης

Σικάγο: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε τρεις άνδρες, έξω από μπαρ (βίντεο)

Τρεις άνδρες σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά,