Η Κύπρος έχει ενδείξεις για το που θα τρυπήσει το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος έχει ενδείξεις για το που θα τρυπήσει το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»Στενά παρακολουθούν οι αρμόδιοι τις νέες εξαγγελίες της Άγκυρας για παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ, η Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου. Η ίδια ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις για το σημείο, στο οποίο θα δραστηριοποιηθεί παράνομα το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», ενώ παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε να τύχουν καταδίκης οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας. Αναφερόμενη στην υψηλή ζήτηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η κ. Πηλείδου απέδωσε το γεγονός στις αυξημένες τιμές ενέργειες, καθώς και στην ενισχυμένη χορηγία, που δίδεται από το κράτος.

Είπε, ακόμη, ότι έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων για το σχέδιο «Εξοικονομώ και αναβαθμίζω», προσθέτοντας πως μέχρι το τέλος του έτους θα επαναπροκηρυχθεί.

Στις 9 Αυγούστου, θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Μερσίνης το τουρκικό γεωτρύπανο Abdulhamid Han, για να ξεκινήσει «αποστολή στη Μεσόγειο», σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ. Την είδηση μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Χθες, ο Ερσίν Τατάρ πήγε με πλοίο από την κατεχόμενη Κερύνεια στη Μερσίνα, όπου «επιθεώρησε» το τουρκικό ερευνητικό.

Ο Τατάρ ανήρτησε φωτογραφίες του μπροστά στο γεωτρύπανο, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, προμηνύεται «θερμός» ο Αύγουστος, στη Μεσόγειο.

Ενώ το προηγούμενο διάστημα η τουρκική κυβέρνηση είχε διαμηνύσει πως αυτό θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, το βράδυ της Τρίτης έδωσε ακριβή ημερομηνία.

Στις 6 Ιουλίου το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας είχε γνωστοποιήσει με ανακοίνωση του ότι το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», θα ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή, στις αρχές Αυγούστου.

Διαβάστε Επίσης

Σικάγο: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε τρεις άνδρες, έξω από μπαρ (βίντεο)

Τρεις άνδρες σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά,