Τουρκική Sözcü: Οι Έλληνες αγοράζουν κορβέτες από τους Ιταλούς και Leopard από τους Γερμανούς

- in MEDIA
Τουρκική Sözcü: Οι Έλληνες αγοράζουν κορβέτες από τους Ιταλούς και Leopard από τους Γερμανούς

Ανακοινώθηκε ότι το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ πρόκειται να καταλήξουν σε συμφωνία για την αγορά 7 ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων τύπου Romeo, ενώ αγοράζουν κορβέτες από τους Ιταλούς και άρματα μάχης Leopard από τους Γερμανούς, για να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στο το Αιγαίο, γράφει η τουρκική Sozcu και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Καλή τιμή σε σχέση με την απόδοση οι ιταλικές κορβέτες»

Ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες της Ελλάδας να αυξήσει την οπλική της ισχύ ιδιαίτερα στο Αιγαίο, στις ειδήσεις για την ​​Επιτήρηση του ελληνικού θαλάσσιου χώρου στο Αιγαίο ανακοινώθηκε ότι έγινε συμφωνία για αγορά κορβετών από τους Ιταλούς και άρματα μάχης Leopard από τους Γερμανούς και ανανέωση των παλαιών για διασφάλιση της ελληνικής κυριαρχίας, στα νησιωτικά εδάφη.

Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ιταλικές κορβέτες, με χαρακτηριστικά που θα ενισχύσουν τον στρατό στο Αιγαίο έχουν καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης και ότι οι Ιταλοί κατασκευαστές θα μπορούν επίσης να παραδώσουν πολύ γρήγορα δύο από τα τέσσερα πλοία, που θα παραγγείλει η Αθήνα.

Εκσυγχρονίζονται άρματα μάχης και αγοράζονται νέα

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι συμφωνήθηκε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού περίπου των 2/3 των 350 αρμάτων μάχης Leopard 1A5 και Leopard 2A4 που κατέχει ο στρατός, πρόγραμμα που αναμένεται να αναλάβουν Γερμανοί κατασκευαστές και υπογράφηκε η σύμβαση για την αγορά νέων αρμάτων μάχης.

Επετεύχθη διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Ρώμης και Αθήνας και Βερολίνου, καθώς τα προσύμφωνα τόσο για κορβέτες – όσο και για τανκς εγκρίθηκαν από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και συμφωνήθηκαν σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης, ανακοίνωσαν σήμερα ελληνικά ΜΜΕ, στους αναγνώστες τους.

«2 δισ. ευρώ για τις 4 κορβέτες»

Αναφέρεται ότι 4 ιταλικά πολεμικά πλοία, κορβέτες, θα κοστίσουν 2 δισεκατομμύρια ευρώ και θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν το ναυτικό για 40 χρόνια.

Ανακοινώθηκε ότι το συμβόλαιο που υπογράφηκε με τη Γαλλία για την αγορά 4 φρεγατών Belharra ήρθε, αφότου ο Εμανουέλ Μακρόν έπεισε τον ελεγχόμενο από το κράτος Όμιλο Ναυτικού να βελτιώσει σημαντικά την οικονομική του προσφορά προς την Αθήνα.

Πέραν αυτών, έχει ανακοινωθεί ότι η Ελλάδα πρόκειται να καταλήξει σε συμφωνία για την αγορά 7 αμερικανικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων τύπου Romeo, που θα χρησιμοποιηθούν στο Αιγαίο.

Διαβάστε Επίσης

Μήνυμα Πούτιν σε Κιμ Γιουνγκ Ουν: Να επεκτείνουμε τις σχέσεις μας !

Επιστολή του Ρώσου προέδρου για την επέτειο της